Γ. Παπακωνσταντίνου: «Θα κυνηγήσουμε ανελέητα τη φοροδιαφυγή»

Για ανελέητο κυνηγητό της φοροδιαφυγής μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

Για ανελέητο κυνηγητό της φοροδιαφυγής μίλησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κάνοντας δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες να δείχνει την έμπρακτη διάθεσή της να κυνηγήσει ανελέητα τη φοροδιαφυγή. Έχουμε ένα φορολογικό πλαίσιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα, μέσα από την αλλαγή στον τρόπο που κυνηγάμε τους φοροφυγάδες και μέσα από την αλλαγή του νομικού πλαίσιου, να μπορούμε να βελτιώσουμε τα έσοδα του κράτους, χωρίς να αυξάνουμε τους φορολογικούς συντελεστές και να δώσουμε την αίσθηση δικαίου στους πολίτες» υπογράμμισε.

Στο Παρίσι, πριν από την υπουργό Οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου συνάντησε τον πρόεδρο της τράπεζας BNP- Paribas, Μισέλ Πεμπρό. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τη Γαλλίδα ομόλογό του, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς εάν υφίσταται ακόμη πρόβλημα εσόδων στην Ελλάδα, απάντησε: «Όχι, το πρόβλημα των εσόδων δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Έχουμε πει ότι οι κινήσεις οι οποίες κάνουμε μέχρι το τέλος του έτους θα μπορέσουν να καλύψουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της υστέρησης που υπάρχει τώρα. Και, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει από την πλευρά των δαπανών μια τόσο θετική εικόνα, που θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε το στόχο του ελλείμματος για το 2010».

Σε άλλο ερώτημα εάν υπάρχει σκέψη για επέκταση της στήριξης του ΔΝΤ πέραν του 2012, εφόσον τα επιτόκια παραμείνουν πολύ υψηλά, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε σε όλες τις δεσμεύσεις που της ζήτησαν οι πιστωτές της, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: «Έχουμε ένα πρόγραμμα που εφαρμόζουμε, και το εφαρμόζουμε κατά γράμμα και πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει την πρόσβαση στις αγορές. Θα μας επιτρέψει χαμηλό κόστος δανεισμού, και αυτό θα γίνει δυνατό χάρη στο συνδυασμό ενός ουσιώδους πρωτογενούς πλεονάσματος και ταυτόχρονα μιας υψηλής ανάπτυξης, τα οποία θα έχουμε ως αποτέλεσμα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Είπε ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει εκτός αγορών έως το 2012, «ελπίζουμε όμως να επιστρέψουμε κάποια στιγμή μέσα στο 2011, εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr