Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Forbes: Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος αυξήθηκε κατά 19 δισ.$ στα 131 δισ. $ - Υποχώρησε στην όγδοη θέση ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που έχασε σχεδόν 9 δισ. $

11844650
Ο Τζεφ Μπέζος παραμένει ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Forbes, που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο ιδρυτής της Amazon, που το όνομά του πρόσφατα πρωταγωνίστησε λόγο του διαζυγίου του, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 19 δισ. δολάρια και να διαμορφώνεται στα 131 δισ. δολάρια. Παρ' όλα αυτά, οι πρακτικές του στη δουλειά έχουν επικριθεί από την πτέρυγα των αριστερών του Δημοκρατικού κόμματος.

Κι αν η λίστα δεν παρουσιάζει εκπλήξεις, αίσθηση προκάλεσε η υποχώρηση του ιδρυτή της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ από την 5η στην 8η θέση.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο 63χρονος Μπιλ Γκέιτς, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε στα 96,5 δισ. δολάρια, έναντι δισ. δολαρίων πέρυσι.

Κλείσιμο
Τρίτος, ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ, 88 ετών, ο οποίος βλέπει την περιουσία του να μειώνεται κατά 1,5 δισ. δολάρια, στα 82,5 δισ.

Στην τέταρτη θέση παραμένει ο πρόεδρος του γαλλικού ομίλου LVMH Μπερνάρ Αρνό, ενώ αλλαγή υπάρχει στην πέμπτη θέση, που αντί του Ζάκερμπεργκ, καταλαμβάνει πλέον ο Κάρλος Σλιμ, Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών.

Ακολουθούν ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής των Inditex και της Zara και ο Αμερικανός συνιδρυτής της Oracle, Λάρι Έλισον.

Ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης επιχείρησης οικονομικών πληροφοριών, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, το όνομα του οποίου κυκλοφορεί ως υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2020, καταλαμβάνει την ένατη από την ενδεκάτη θέση πέρυσι. Στα 77 του, είδε την περιουσία του να αυξάνεται στα 55,5 δισεκ. δολάρια έναντι 50 πέρυσι, σύμφωνα με το Forbes.

Οι 14 στους 20 πλουσιότερους ανθρώπους είναι από τις ΗΠΑ

Η Γαλλία έχει δύο εκπροσώπους, τον Μπερνάρ Αρνό και τη Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, κληρονόμο της L’ Oreal που κατατάσσεται 15η, μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους 20 πρώτους.

Μεταξύ των υπολοίπων, μη Αμερικανών, στις 20 πρώτες θέσεις φιγουράρουν ο Ινδός Μουκές Αμπάνι, πρόεδρος της Reliance Industries, 13ος, και ο Κινέζος Μα Χουατένγκ, πρόεδρος του κινεζικού γίγαντα του διαδικτύου Tencent, 20ός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης