Citi: Πιθανή μεγαλύτερη ευελιξία των πιστωτών μετά από νίκη της ΝΔ

Citi: Πιθανή μεγαλύτερη ευελιξία των πιστωτών μετά από νίκη της ΝΔ

Η φιλικότερη προς τις επιχειρήσεις η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και θα προκαλέσει μεγαλύτερη χαλάρωση των δημοσιονομικών απαιτήσεων των πιστωτών

citi_ellada
Οι εκλογές δεν συνιστούν πλέον πολιτικό ρίσκο για τη χώρα μας, ενώ η φιλικότερη προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα φέρει μεγαλύτερη ευελιξία της μεταπρογραμματικής εποπτείας και των στόχων -ειδικά αυτού του πρωτογενούς πλεονάσματος αναφέρει σε έκθεσή της η Citi.

Όπως αναφέρει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα το πολιτικό ρίσκο στη χώρα ενόψει των εκλογών είναι πια πολύ περιορισμένο -σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις-, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία στηρίζει τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Η έκθεση επικαλείται τις δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συγκεντρώσει ποσοστό 28%, ενώ η Ν.Δ. το 37% και προσθέτει «Μία συντηρητική κυβέρνηση θα ήταν πιο φιλική για τις αγορές και τις επιχειρήσεις σε σχέση με την υφιστάμενη, αλλα θα είναι δύσκολο να σχηματιστεί, δεδομένου ότι το κοινοβούλιο εμφανίζεται κατακερματισμένο». Στο συνοδευτικό της σημείωμα πάντως η Citi σημειώνει πως το μπόνους των 50 εδρών θα μπορούσε τελικά να δώσει την αυτοδυναμία στη Ν.Δ.

Εκτιμά επίσης πως οι φοροελαφρύνσεις και η πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα της Ν.Δ. θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό και αυτό με τη σειρά του να επιτρέψει στους Ευρωπαίους να δείξουν περισσότερη ευελιξία και να χαλαρώσουν τους όρους της μεταπρογραμματικής εποπτείας και ειδικά αυτούς για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. «Κάτι τέτοιο θα ενίσχυε τις προσδοκίες ανάπτυξης τόσο στο εσωτερικό όσο και μεταξύ των διεθνών πιστωτών» σημειώνει.

Προβλέψεις για στόχους και οικονομία

Κλείσιμο
Η Citi προβλέπει ότι τελικά η χώρα θα πιάσει τους στόχους, εμφανίζοντας πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% φέτος και 3,8% την επόμενη χρονιά, παρά τις ανησυχίες της ανησυχίες των Ευρωπαϊων πιστωτών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης