Leader στην αγορά των γαλακτοκομικών
30.06.2019
12:30
Νέες επενδύσεις και προϊόντα, σε μία χρονιά-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ, που κλείνει τα 90 χρόνια του στην Ελλάδα
Ενα νέο κύκλο επενδύσεων στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ Πάτρας ξεκίνησε φέτος η FrieslandCampina Hellas, η οποία έχει παρουσία στη χώρα μας απ’ το 1929 με το αγαπημένο ΝΟΥΝΟΥ. Η επένδυση, η υλοποίηση της οποίας έχει ξεκινήσει, περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών με στόχο την αύξηση κατά 50% της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου. Το εργοστάσιο λειτουργεί ακατάπαυστα 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, το εργοστάσιο σήμερα παράγει 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι συνεργαζόμενες φάρμες στην Ελλάδα ακολουθούν τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα και συμμετέχουν στο Farm Development Program της εταιρείας. Με βάση το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 35.000-40.000 τόνους.
Η μεταφορά της παραγωγής γάλακτος απ’ τη Γερμανία στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το 2011 πάνω στην κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης, σε μια κίνηση-ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, αλλά και τη FrieslandCampina Hellas.
Το στρατηγικό πλάνο της FrieslandCampina Hellas για το 2019 περιλαμβάνει, εκτός από τη νέα επένδυση, το λανσάρισμα νέων προϊόντων, καθώς και την ενδυνάμωση των εξαγωγών. Ηδη μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει λανσάρει στην αγορά νέες επιλογές γιαουρτιού. Πρόκειται για το νέο ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, μια διαφοροποιημένη πρόταση στους καταναλωτές, καθώς συνδυάζει την πλούσια αυθεντική γεύση με τη θρεπτική αξία του γιαουρτιού, την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας λόγω του απόλυτα φυσικού τρόπου στράγγισης. Με τη νέα γκάμα προϊόντων η εταιρεία πλέον διεκδικεί σημαντικό μερίδιο από την αγορά γιαουρτιού, που σήμερα αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αγγίζοντας τα 230 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family επέκτειναν την προϊοντική τους γκάμα με το νέο ΝΟΥΝΟΥ Family χωρίς λακτόζη, που ήδη βρίσκεται στα σημεία πώλησης.
Την ίδια ώρα, όμως, η Friesland Campina Hellas έχει στόχο την περαιτέρω επέκταση στις γειτονικές χώρες αυξάνοντας τις εξαγωγές, δεδομένου ότι έχει αποκτήσει πλέον περιφερειακό ρόλο στη δομή του πολυεθνικού ομίλου. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μαγγιώρος ηγείται της FrieslandCampina Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έδρα την Αθήνα, έχοντας την ευθύνη και την εποπτεία για την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 9 χώρες της Βαλκανικής.
Σήμερα η FrieslandCampina Hellas θεωρείται ο leader στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με μερίδιο 11,2%, όπως καταγράφει η IRI. Με βάση τα ίδια στοιχεία, έχει ηγετική θέση στην αγορά του γάλακτος με 23,5%, στις κρέμες γάλακτος με 20,6%, στο κίτρινο τυρί με 16,6% και στις βρεφικές κρέμες με 39,5%. Στο εργοστάσιο της Πάτρας σήμερα παράγονται τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family, NOYNOY kid, ΝΟΥΝΟΥ Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, NOYNOY Baristas’s Gold, οι κρέμες γάλακτος NOYNOY και η σειρά γιαουρτιών NOYNOY.
Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, το εργοστάσιο σήμερα παράγει 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι συνεργαζόμενες φάρμες στην Ελλάδα ακολουθούν τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα και συμμετέχουν στο Farm Development Program της εταιρείας. Με βάση το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο, στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής κατά 35.000-40.000 τόνους.
Η μεταφορά της παραγωγής γάλακτος απ’ τη Γερμανία στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε το 2011 πάνω στην κλιμάκωση της ελληνικής κρίσης, σε μια κίνηση-ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, αλλά και τη FrieslandCampina Hellas.
Το στρατηγικό πλάνο της FrieslandCampina Hellas για το 2019 περιλαμβάνει, εκτός από τη νέα επένδυση, το λανσάρισμα νέων προϊόντων, καθώς και την ενδυνάμωση των εξαγωγών. Ηδη μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει λανσάρει στην αγορά νέες επιλογές γιαουρτιού. Πρόκειται για το νέο ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό, μια διαφοροποιημένη πρόταση στους καταναλωτές, καθώς συνδυάζει την πλούσια αυθεντική γεύση με τη θρεπτική αξία του γιαουρτιού, την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας λόγω του απόλυτα φυσικού τρόπου στράγγισης. Με τη νέα γκάμα προϊόντων η εταιρεία πλέον διεκδικεί σημαντικό μερίδιο από την αγορά γιαουρτιού, που σήμερα αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής αξίας των γαλακτοκομικών προϊόντων, αγγίζοντας τα 230 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family επέκτειναν την προϊοντική τους γκάμα με το νέο ΝΟΥΝΟΥ Family χωρίς λακτόζη, που ήδη βρίσκεται στα σημεία πώλησης.
Την ίδια ώρα, όμως, η Friesland Campina Hellas έχει στόχο την περαιτέρω επέκταση στις γειτονικές χώρες αυξάνοντας τις εξαγωγές, δεδομένου ότι έχει αποκτήσει πλέον περιφερειακό ρόλο στη δομή του πολυεθνικού ομίλου. Εξάλλου, ο ίδιος ο κ. Μαγγιώρος ηγείται της FrieslandCampina Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με έδρα την Αθήνα, έχοντας την ευθύνη και την εποπτεία για την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες 9 χώρες της Βαλκανικής.
Σήμερα η FrieslandCampina Hellas θεωρείται ο leader στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με μερίδιο 11,2%, όπως καταγράφει η IRI. Με βάση τα ίδια στοιχεία, έχει ηγετική θέση στην αγορά του γάλακτος με 23,5%, στις κρέμες γάλακτος με 20,6%, στο κίτρινο τυρί με 16,6% και στις βρεφικές κρέμες με 39,5%. Στο εργοστάσιο της Πάτρας σήμερα παράγονται τα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ Family, NOYNOY kid, ΝΟΥΝΟΥ Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, NOYNOY Baristas’s Gold, οι κρέμες γάλακτος NOYNOY και η σειρά γιαουρτιών NOYNOY.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr