Τσίπρας: Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον β' γύρο

Τσίπρας: Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον β' γύρο

ΣΥΡΙΖΑ: Το κυβερνών κόμμα δεν έχει υποψήφιο στο β' γύρο σε Αθήνα, Αττική - Δείτε LIVE από την Κουμουνδούρου

Τσίπρας: Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον β' γύρο
Με ικανοποίηση που δύσκολα συγκρατείται και με τακτική χαμηλών τόνων, που πάντως συνοδεύεται από την επισήμανση ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου σε Αττική και δήμο Αθήνας σημαίνουν ήττα της κυβέρνησης, αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάσταση, που διαμορφώνεται με το κλείσιμο της πρώτης κάλπης σε δήμους και περιφέρειες.

Ο κ. Τσίπρας λίγο μετά τις 10.30 έφτασε στην Κουμουνδούρου και δήλωσε «Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στον δεύτερο γύρο». Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, έγινε μετά από ερώτηση δημοσιογράφων για τα διαφαινόμενα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, σε έκτακτη σύσκεψη ηγετικών στελεχών, υπό τον Αλέξη Τσίπρα αποφασίστηκε να επιδειχθεί ψυχραιμία και να μην υπάρξει οποιαδήποτε θριαμβολογία για το αποτέλεσμα, που έφερε τις επιδόσεις της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη σε Αττική και Αθήνα. Να μην φανεί δηλαδή ότι πανηγυρίζει προκαταβολικά και να αποφεύγει τον κίνδυνο της αλαζονείας.

«Το ρεύμα της κοινωνικής έκφρασης και της νίκης έρχεται μόνο του, δεν χρειάζεται να εμφανιστούμε ότι προκαταβάλουμε τα πράγματα» σημειώνουν ηγετικά στελέχη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι έγινε σήμερα το πρώτο βήμα για την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, ότι απελευθερώνεται μία κοινωνική δυναμική, που πρέπει και μπορεί να εκφραστεί στις ευρωεκλογές. «Στις ευρωεκλογές θα συσπειρωθεί ευρύτερος κόσμος από αυτόν που στήριξε τα αυτοδιοικητικά μας σχήματα», αναφέρουν.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα διαφοροποίησε ελαφρώς την αρχική εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχει το αδιαμφισβήτητο γεγονός το κυβερνών κόμμα να μην έχει υποψήφιο στο β΄ γύρο των εκλογών στο δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής», επισήμανε μιλώντας στο protothema.gr.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι ανοίγει ο δρόμος για να υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις από τις κάλπες των ευρωεκλογών, αλλά στην παρούσα φάση δεν θέτει κανένα άλλο θέμα, περί εθνικών εκλογών ή οτιδήποτε σχετικό.

Στην Κουμουνδούρου πάντως δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι «οι δημοσκόποι έπεσαν έξω», καθώς δεν είχε καταγραφεί από τα γκάλοπ η δυναμική της κυρίας Δούρου και του κ. Σακελλαρίδη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης