Άρειες και πολεμικές οι εκλείψεις του Αυγούστου

Δυο δυνατές εκλείψεις γίνονται μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες πυροδοτούν μεν εντάσεις, απ’ την άλλη ωστόσο ωθούν τη ζωή σε πρόοδο

Παράλληλα, σχηματίζεται ξανά το μακροχρόνιο τετράγωνο Δία-Πλούτωνα που διογκώνει ορισμένες καταστάσεις. Εποχή επίσης ανάδρομου Ερμή. Προσοχή σε ψέματα.

Στις 4 Αυγούστου κορυφώνεται για τρίτη και τελευταία φορά από πέρσι το Νοέμβριο, το μακροχρόνιας επιρροής τετράγωνο Δία-Πλούτωνα, το οποίο αυτή την εποχή μπορεί να ωθεί όλους μας σε μεγάλα και ασύμφορα ανοίγματα. Μια όψη που αυξάνει το θρησκευτικό και ιδεολογικό φανατισμό, και που σχηματίστηκε επίσης το Μάρτιο, περίοδοι που στιγματίστηκαν από μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ζητά επειγόντως να έχουμε καλύτερο έλεγχο της ζωής, των παθών, των πόρων μας – οι συνέπειες της αμέλειας, της επιπολαιότητας και της αφέλειας θα έχουν διάρκεια. Εγκληματική αμέλεια. Πιθανές διαρροές καυσίμων.

Στις 7/8 κορυφώνεται η πρώτη έκλειψη της περιόδου, που είναι σεληνιακή και γίνεται στον Υδροχόο, οπότε προκαλεί κρίσεις ιδεολογικές αλλά και στις φιλίες μας ή μέσα σε ομάδες, συλλόγους και κόμματα. Ο Υδροχόος επίσης σχετίζεται με την υψηλή τεχνολογία. Μπορεί να υπάρχουν αρκετές εντάσεις και άγχος αυτή την εποχή, καθώς παίρνει μέρος ο πολεμικός Άρης στην επιρροή της έκλειψης, παίρνει μέρος όμως και ο ευεργετικός Δίας, οπότε γίνονται και θετικά ανοίγματα και παρουσιάζονται ευκαιρίες στη ζωή μας. Το ζώδιο του μέλλοντος, ο Υδροχόος, μας ζητά επειγόντως τώρα να αναλογιστούμε και να προστατεύσουμε το μέλλον, το δικό μας και του κόσμου.

Στις 12/8 κορυφώνεται το όμορφο τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, το οποίο αυτές τις μέρες απογειώνει τον ρομαντισμό και προσφέρει ωραίες στιγμές τέχνης, έρωτα και φυγής απ’ τα καθημερινά. Αρκετός συναισθηματισμός. Γονιμότητα. Σωτήρια έσοδα.

Στις 13/8 κορυφώνεται άλλη μια θετική όψη, το τρίγωνο Ήλιου-Κρόνου, το οποίο μας βοηθά να καταφέρουμε πράγματα και να αναγνωριστούμε – μια εποικοδομητική επιρροή. Προσφέρει επίσης σταθερότητα, αξιοπιστία, ρεαλισμό, κι έτσι κάνουμε καλύτερες εκτιμήσεις και κινήσεις.

Παράλληλα στις 13/8 γυρνά και τυπικά ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία, και μέχρι τις 5/9 που θα επιστρέψει ορθόδρομος, δεν θα ευνοεί τα νέα πράγματα, παρά μόνο την τακτοποίηση άλυτων υποχρεώσεων. Πολλές βέβαια καθυστερήσεις, αναβολές, αναποδιές. Η εντατική του αντίθεση με τον παραπλανητικό Ποσειδώνα φέρνει μέσα στον Αύγουστο πολλές ψευδείς ειδήσεις, νοητική θολούρα, εξαπατήσεις, αυταπάτες και τάσεις φυγής. Προσοχή στην απώλεια αντικειμένων.




Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr