Εποχή ανοιγμάτων αλλά και εξαπατήσεων

Σε τολμηρά ανοίγματα ωθεί αυτή την εποχή η μακροχρόνιας επιρροής αντίθεση Δία-Ουρανού, η οποία φέρνει ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ωστόσο είναι και μια περίοδος με αρκετά ψέματα, αυταπάτες και σύγχυση.

Η σύνοδος Ερμή-Άρη που κορυφώνεται στις 16/9 κάνει το κλίμα εύφλεκτο στην επικοινωνία αλλά και στις μετακινήσεις – χρειάζεται υπομονή και αποφυγή της εριστικότητας και της βιασύνης. Τάση μικροατυχημάτων, εγκαυμάτων, τραυμάτων. Ωστόσο είναι μια επιρροή που δραστηριοποιεί και ωθεί σε δυναμικές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ξεκινήματα.

Στις 18/9 κορυφώνεται το ωραίο τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανού, το οποίο αυτές τις μέρες ανανεώνει δεσμούς και συνεργασίες, φέρνει κεραυνοβόλους έρωτες ή άλλες ευχάριστες εξελίξεις και πρόοδο στις σχέσεις, ενώ τονώνει απρόσμενα και τα έσοδα. Βρισκόμαστε με ανθρώπους με τις ίδιες ιδεολογίες.

Η αντίθεση Ερμή-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 20/9 αυξάνει τη ροή ψευδών ειδήσεων αλλά και τη νοητική θολούρα, τη σύγχυση και την υπνηλία. Προσοχή στην αφηρημάδα και στην απώλεια αντικειμένων κοντά σ’ εκείνες τις μέρες. Λέγονται αρκετά ψέματα και υπάρχει παραπλάνηση. Αυξημένη φαντασία και καλλιτεχνική έμπνευση κι αντίληψη ωστόσο.

Το θετικό τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα που κορυφώνεται στις 22/9 κάνει τη σκέψη και την επικοινωνία πιο βαθιά και ουσιαστική, ενώ ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους με επιρροή αλλά και με τα ίδια θέλω ή σκοπούς. Καλή επιρροή για έρευνα και για ψυχανάλυση. Καλύτερος νοητικός έλεγχος. Άτομα εξουσίας βοηθούν στην τακτοποίηση γραφειοκρατικών και πρακτικών θεμάτων.

Η αντίθεση Άρη-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 24/9, εφιστά ιδιαίτερα τη προσοχή στις εξαπατήσεις αυτή την εποχή, μια όψη παραπλανητική, που μπορεί να βγάλει τους ανθρώπους εκτός πορείας και να παρασυρθούν σε ακατάλληλες καταστάσεις. Εφιστά επίσης την προσοχή σε δηλητηριάσεις, χημικά, φάρμακα, τοξίνωση του οργανισμού – γίνεται πιο ευαίσθητο το σώμα, ενώ η ζωτικότητα μειώνεται. Τάσεις φυγής αλλά και ανάγκη για περισσότερο ύπνο. Καλή ωστόσο για καλλιτεχνικές και φιλανθρωπικές ενασχολήσεις. Μια όψη που συνέβαλε και στη ρύπανση του Σαρωνικού – μια τοξική επιρροή, σε συνδυασμό και με τη μακροχρόνιας επιρροής όψη Δία-Πλούτωνα που προκαλεί διαρροές καυσίμων, όπως είχε αναφερθεί σε άρθρο του Αυγούστου.

Το δύσκολο τετράγωνο Ερμή-Κρόνου που κορυφώνεται στις 25/9 φέρνει αρκετά εμπόδια και καθυστερήσεις στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις εκείνες τις μέρες. Παράλληλα, λέγονται λόγια σκληρά και γίνονται αυστηρές κριτικές. Προσοχή στην απαισιοδοξία και στις αρνητικές σκέψεις. Πιθανά δυσάρεστα νέα ή πληροφορίες που μάς “γειώνουν”. Χρειάζεται ρεαλισμός.

Η μακροχρόνιας επιρροής αντίθεση Δία-Ουρανού που σχηματίζεται με ακρίβεια στις 28/9, για τρίτη φορά από πέρσι το Δεκέμβριο, σηματοδοτεί μια εποχή μεγάλων ανοιγμάτων κι ευκαιριών, όμως γίνονται και σπασμωδικά ή επιπόλαια ανοίγματα. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ελευθερίας κι εξέλιξης, και λαχτάρα για νέα πράγματα, αλλά χωρίς να υπολογίζονται οι συνέπειες. Ωστόσο εξελίσσει τη ζωή μας. Προσοχή στο φανατισμό – σημαντικές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές κι ακρότητες.

Η αντίθεση Αφροδίτης-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 30/9 κλείνει το μήνα ρομαντικά, δίνει μεγάλη ανάγκη στους ανθρώπους να ερωτευτούν, όμως μπορεί να παρασύρονται από λάθος ανθρώπους. Προσοχή λοιπόν σε αισθηματικές αλλά και οικονομικές εξαπατήσεις. Μια επιρροή που κλείνει τον κύκλο των πολλών ψεμάτων, της πλάνης και των μπερδεμάτων που ήταν έντονο χαρακτηριστικό του Σεπτεμβρίου. Πολύ καλή επιρροή όμως για τέχνη και οραματισμό. Αυξημένη ευαισθησία.




Έλενα Μένεγου
elenastra@hotmail.com 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr