Τυχερό το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου

Μπορεί ο Οκτώβριος να ξεκίνησε με αρκετές αναποδιές, καθυστερήσεις και δοκιμασίες, λόγω των δύσκολων όψεων του Κρόνου, όμως το δεύτερο μισό του υπόσχεται θετικές εξελίξεις με τις ευοίωνες συνόδους του Δία. Δεν λείπουν οι ανατροπές ωστόσο.

Στις 15/10 κορυφώνεται η νευρική αντίθεση Ερμή-Ουρανού, η οποία αυτές τις μέρες φέρνει διάφορα απρόοπτα, βλάβες και “βραχυκυκλώματα” στην επικοινωνία και τις μετακινήσεις, όμως φέρνει και πολλές έξυπνες ιδέες. Ο ύπνος δυσκολεύει λόγω πολλών σκέψεων. Λόγια απότομα ή που σοκάρουν.

Στις 17/10 η είσοδος του Ερμή στον Σκορπιό μειώνει τη διάθεση για επικοινωνία, μας στρέφει περισσότερο εσωτερικά, ενώ αυξάνει την καχυποψία αλλά και την διερευνητική και βαθιά σκέψη, έως τις 5/11. Προσοχή σε εμμονές και σε θεωρίες συνωμοσίας. Καλή εποχή όμως για έρευνα. Αποκάλυψη μυστικών.

Ο Ερμής κατόπιν συναντά τον γενναιόδωρο Δία, με ακρίβεια στις 18/10, μια επιρροή που κοντά στις μέρες αυτές φέρνει ευχάριστα νέα στη ζωή μας, όπως και ευχάριστες συναντήσεις και γνωριμίες. Η επικοινωνία έχει περισσότερη ευδιαθεσία, ενώ αυξάνει το χιούμορ. Μαθαίνουμε πράγματα που βοηθούν και ανοίγουν τη ζωή μας, πλουτίζουμε σε γνώσεις. Ευνοεί τις συμφωνίες.

Έντονη η αντίθεση Ήλιου-Ουρανού που κορυφώνεται στις 19/10, φέρνει αυτές τις μέρες κάποια ξαφνικά γεγονότα ή σοκ και ανατροπές, και μας κρατά σε εγρήγορση. Φέρνει όμως και πολλές συνειδητοποιήσεις κι απελευθέρωση από κολλήματα. Προσοχή σε αντιδραστικές συμπεριφορές. Κίνδυνος με τον ηλεκτρισμό. Αυξημένα ατυχήματα.

Ο Άρης μπαίνει σε ένα άσχημο για εκείνον ζώδιο στις 22/10, στον Ζυγό, όπου θα κάτσει μέχρι τις 9/12, και αναμένεται να μειωθεί η αποφασιστικότητα και η ζωτικότητα. Ο Άρης, ο πλανήτης της απόφασης και της δράσης, στον Ζυγό, το ζώδιο της αναποφασιστικότητας, δεν λειτουργεί εύκολα εκεί. Θα φέρει ωστόσο καινούργιους δεσμούς και συνεργασίες. Προσοχή στη μαλθακότητα και στις υπερβολές στις απολαύσεις. Αυξημένα τα προβλήματα μέσης.

Στις 23/10 μπαίνει και ο Ήλιος στον Σκορπιό, και ξεκινά ένας μήνας πιο εσωστρεφής, φαινομενικά ήσυχος, αλλά και ερωτικός. Η εστίαση της προσοχής κατευθύνεται σε θέματα οικονομικά, εφορίας, ασφαλειών, δανείων, συντάξεων, κληρονομικών, χορηγιών, αλλά και στο σεξουαλικό κομμάτι. Ρίχνει φως σε μυστικά θέματα.

Το ωραίο τρίγωνο Ερμή-Ποσειδώνα που κορυφώνεται στις 24/10 αυξάνει την έμπνευση, τη φαντασία και τη διαίσθηση, ενώ φέρνει σωτήριες επαφές. Διευκολύνει δε θέματα καθημερινά, γραφειοκρατικά, επικοινωνίας, μετακινήσεων – τα πράγματα ρέουν πιο εύκολα.

Περιμένουμε με ανυπομονησία την τυχερή σύνοδο Ήλιου-Δία που κορυφώνεται στις 26/10, μια απ’ τις πιο ευοίωνες επιρροές, η οποία αυτές τις μέρες ανοίγει τη ζωή μας και φέρνει ευτυχή γεγονότα, δώρα και αφθονία. Καλή διάθεση, γενναιοδωρία, χαρά, αλλά και γνώσεις κι ελπίδα.

Κοντά στις 28/10 που κορυφώνεται η δύσκολη για τις σχέσεις όψη τετραγώνου Αφροδίτης-Πλούτωνα, γίνεται ένα ξεκαθάρισμα σε δεσμούς και συνεργασίες, ενώ χρειάζεται προσοχή σε ίντριγκες, ζήλιες και περιπλοκές. Δεν λείπουν οι οικονομικές μαύρες τρύπες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr