«Να καταναλώνουμε 100% συνθετικό κρέας προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που οδηγούν στην κλιματική αλλαγή». Αυτή είναι η συμβουλή του Αμερικανού γκουρού της Πληροφορικής, Μπιλ Γκέιτς.
Η συμβουλή του αφορά μόνο τις πλούσιες χώρες , όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΜΙΤ Τechnology Review». «Δεν νομίζω ότι οι φτωχότερες χώρες θα τρώνε συνθετικό βόειο κρέας. Νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να προσανατολιστούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας»…
ΟΜπιλ Γκέιτς υποστήριξε ότι μπορούμε να συνηθίσουμε στην διαφορά γεύσης. «(Το συνθετικό κρέας) θα έχει ακόμη καλύτερη γεύση με την πάροδο του χρόνου,» όπως είπε. «Μια διατροφή βασισμένη σε πρωτεΐνη, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των εκπομπών μεθανίου που παράγει η κτηνοτροφία», εξήγησε ο ιδρυτής της Microsoft ενώ έκανε αναφορά σε μεγάλες εταιρείες που προσφέρουν ήδη μπέργκερ από συνθετικό κρέας.
Το συνθετικό κρέας δεν προϋποθέτει σφαγή ζώων
Έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο δείχνει πως η συγκέντρωση μεθανίου στην ατμόσφαιρα αυξήθηκε με τεράστιους ρυθμούς μεταξύ των ετών 2000 και 2017 με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι έως το τέλος του αιώνα θα αυξηθεί η θερμοκρασία στον πλανήτη κατά τέσσερις Βαθμούς Κελσίου.
Το συνθετικό κρέας, που παράγεται από in vitro καλλιέργειες ζωικών κυττάρων και δεν προϋποθέτει σφαγή ζώων, είναι η πρόταση του Γκέιτς στη διατροφή των πολιτών εύπορων κρατών.
Ανοιξιάτικες επιλογές ένδυσης και υπόδησης, για εμφανίσεις που συνδυάζουν τη χαλαρότητα του casual με το athleisure και που σου επιτρέπουν να αναβαθμίσεις το στυλ σου, χωρίς καμία προσπάθεια.
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!