Νεκρή βρέθηκε σήμερα η όρκαπου είχε χάσει τον προσανατολισμό της και είχε μπει στον ποταμό Σηκουάνα, ανακοίνωσε η οργάνωση Sea Sepherd.
Παρά τις προσπάθειες, απέτυχε το σχέδιο για να οδηγηθεί και πάλι στον ωκεανό. Επιστήμονες θεωρούν ότι πονούσε και έπασχε από θανατηφόρα νόσο.
Οι Αρχές προετοιμάζονταν να κάνουν ευθανασία στο ζώο, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό πραγματοποιήθηκε τελικά, ή όχι.
Η μήκους 4 μέτρων αρσενική όρκα είχε εντοπισθεί αρχικά στις 16 Μαΐου στις εκβολές του Σηκουάνα, ανάμεσα στο λιμάνι της Χάβρης και την πόλη Ονφλέρ στη Νορμανδία. Στη συνέχεια κολύμπησε δεκάδες μίλια στο Σηκουάνα και έφθασε στη δυτική πόλη Ρουέν.
Πίσω από κάθε επιτυχημένη επιχείρηση (brand, οργανισμό) βρίσκονται άνθρωποι που όχι μόνον ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, αλλά και για τον πλανήτη, την κοινωνία, τον διπλανό τους και νιώθουν υπερηφάνεια που προσφέρουν εθελοντικά ένα κομμάτι του εαυτού τους. Αυτοί είναι οι efooders!
Με έμφαση στη συνεργασία, στη δύναμη που παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και στην απόλυτη ισορροπία του ανθρώπου με τη φύση, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και μας θυμίζει ότι είναι το μέλλον της ανθρωπότητας.