Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η γη μας, το μέλλον μας - Είμαστε η #GenerationRestoration

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η γη μας, το μέλλον μας - Είμαστε η #GenerationRestoration

Πάνω από 40 εκδηλώσεις στη χώρα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

perivallon_paragontes-1280x720__1_
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Για το 2024 η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με κεντρικό σύνθημα #GenerationRestoration, δίνει έμφαση στην αποκατάσταση, την ερημοποίηση και την ανθεκτικότητα στην ξηρασία.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης, έως και το 40% της γης του πλανήτη υποβαθμίζεται, επηρεάζοντας άμεσα το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού και απειλώντας περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου ΑΕΠ (44 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ). Ο αριθμός και η διάρκεια των ξηρασιών έχει αυξηθεί κατά 29% από το 2000 – χωρίς επείγουσα δράση και η ξηρασία μπορεί να επηρεάσει πάνω από τα τρία τέταρτα του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2050.

Η αποκατάσταση της γης είναι βασικός πυλώνας της «Δεκαετίας Αποκατάστασης των Οικοσυστημάτων (2021-2030)», μια έκκληση για την προστασία και την αναβίωση των οικοσυστημάτων σε όλο τον κόσμο, η οποία είναι κρίσιμη για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Το 2024 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης. Η COP 16 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης (UNCCD) θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2024.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι το κύριο μέσο των Ηνωμένων Εθνών για την ενθάρρυνση της παγκόσμιας ευαισθητοποίησης και δράσης για το περιβάλλον. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 1973 και έχει γίνει επίσης μια ζωτικής σημασίας πλατφόρμα για την προώθηση της προόδου όσον αφορά τις περιβαλλοντικές διαστάσεις των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Με επικεφαλής το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), πάνω από 150 χώρες συμμετέχουν κάθε χρόνο.

Μεγάλες εταιρείες, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κοινότητες, κυβερνήσεις και διασημότητες από όλο τον κόσμο υιοθετούν το σήμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για να υπερασπιστούν περιβαλλοντικούς σκοπούς.


Ειδήσεις σήμερα:

Ισπανός πατέρας επιτέθηκε σε κωμικό on stage επειδή έκανε σεξουαλικό αστείο για τον 3 μηνών γιο του - Δείτε βίντεο

Στο κόκκινο και σήμερα ο υδράργυρος - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 40 βαθμούς

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το excel Κασσελάκη: Η Tiptree, το IRS και η αρχική δήλωση που δεν κάνει ενώ μπορεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης