Κλιματική αλλαγή: Viral οι φωτογραφίες ζευγαριού με διαφορά 15 ετών που δείχνουν το λιώσιμο των πάγων στις Άλπεις

«Με έκανε να κλάψω» έγραψε ο Βρετανός σε ανάρτησή του στο Χ

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ένα ζευγάρι Βρετανών που δείχνουν την ταχύτητα με την οποία η υπερθέρμανση του πλανήτη λιώνει τους πάγους.

Ο Ντάνκαν Πόρτερ με τη σύζυγό του, πήγαν στο ίδιο σημείο στις ελβετικές Άλπεις με διαφορά σχεδόν 15 ετών και έβγαλαν δύο διαφορετικές φωτογραφίες. Όμως το αποτέλεσμα είναι αποκαρδιωτικό.

Ο λευκός πάγος που ήταν εμφανής στην πρώτη φωτογραφία πλέον είναι ελάχιστος και φαίνεται ο γκρίζος βράχος. Μια κάποτε μικρή λίμνη, που δεν είναι ορατή στην πρώτη φωτογραφία, έχει μετατραπεί σε απέραντη πράσινη λίμνη.



«Δεν θα πω ψέματα, με έκανε να κλάψω», έγραψε ο Πόρτερ στην ανάρτησή του στο Χ, το βράδυ της Κυριακής, με την ανάρτησή του να κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αν και το διάστημα δεν θεωρείται μεγάλο, η εικόνα είναι αποκαρδιωτική.



Η καύση ορυκτών καυσίμων έχει προκαλέσει άνοδο της θερμοκρασίας κατά 1,3 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική εποχή. Στην Ευρώπη, ο ρυθμός υπερθέρμανσης είναι δύο φορές πιο γρήγορος από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Η Ελβετία έχει χάσει το 1/3 του πάγου της από το 2000, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, και το 10% έχει εξαφανιστεί μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.







Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr