Έντομο από την Κίνα απειλεί 8.000 μουριές στην Αθήνα - Το σχέδιο προστασίας τους

Έντομο από την Κίνα απειλεί 8.000 μουριές στην Αθήνα - Το σχέδιο προστασίας τους

Πρόκειται για το έντομο Xylotrechus chinensis που εξολοθρεύει το «δέντρο του μεταξοσκώληκα»

mouries-athina
Σχέδιο προστασίας 8.000 δέντρων μουριάς από το έντομο Xylotrechus chinensis που έφτασε στη χώρα μας από την Κίνα έχει θέσει σε εφαρμογή από τις αρχές Ιουλίου ο δήμος Αθηναίων.

Το έντομο, το οποίο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, εισήχθη από την Κίνα λόγω ανεπαρκών ελέγχων, εξολοθρεύει τα τελευταία χρόνια το «δέντρο του μεταξοσκώληκα». Η εμφάνιση του Xylotrechus chinensis παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη το 2019-2020, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και απώλειες 5.000 δέντρων μέχρι σήμερα.

Δεδομένου ότι οι μουριές αποτελούν ένα από τα βασικότερα είδη δέντρων στους δρόμους και στα πάρκα, με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους είναι επιτακτική, τονίζεται από τον δήμο Αθηναίων με το πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα μίας ευρύτερης συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εγχύσεις φυτοπροστατευτικού σκευάσματος στους κορμούς των δέντρων. Μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί εγχύσεις σε 5.100 δέντρα, με στόχο να φτάσουν τις 8.000 έως το τέλος Αυγούστου.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d39e08gb9cc9)


Όπως καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Αθηναιών «το σχέδιο δράσης, με τη χρήση καινοτόμου εξοπλισμού και επιστημονικών μεθόδων, πραγματοποιείται με πρωταρχικό κριτήριο την προστασία του φυσικού κεφαλαίου και τη διατήρηση του αστικού πρασίνου».

Ειδήσεις σήμερα:

«Έστηνε» γρήγορα αυτοκίνητα ο 45χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου

Απογοήτευσε με την ερμηνεία της σε πανηγύρι στα Ιωάννινα η Κόνι Μεταξά - Δείτε τι της γράφουν στα social media

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Η απαγωγή και η δολοφονία του Μαρσελίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best Of Network

Δείτε Επίσης