Θεσσαλονίκη: Ενα πράσινο κύμα, το φεστιβάλ GREENWAVE, «σκάει» από σήμερα στο πάρκο της ΧΑΝΘ

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και υλοποιείται από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Οικόπολις

«Κυκλοφορώ και διεκδικώ!» είναι το κεντρικό θέμα του φετινού φεστιβάλ GREENWAVE που αρχίζει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 14 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό πάρκο ΧΑΝΘ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε σχετική ανακοίνωση, το σκεπτικό τους είναι ότι τον καιρό της κλιματικής κρίσης επιβάλλεται να αναζητηθούν οικολογικές και εφαρμόσιμες απαντήσεις στην κατάσταση στα μέσα συλλογικής μεταφοράς, την ποιότητα και την ασφάλεια στις μετακινήσεις, στο κυκλοφοριακό αδιέξοδο, τη ρύπανση του αέρα, την ηχορύπανση, τη μειωμένη προσπελασιμότητα, την ανυπαρξία δικτύου ποδηλατόδρομων.

Το GREENWAVE είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ που ξεκίνησε το 2011, διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και υλοποιείται από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Οικόπολις. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, παραγωγούς, εκθέτες/τριες οικολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες/ιδες κ.ά., με πολλές εκδηλώσεις, συναυλίες, εργαστήρια, παράλληλες δράσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, Street art κ.ά.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινούν καθημερινά στις 7.30 μμ, θα έχουν θεματικές για το δημόσιο χώρο, το δικαίωμα στη μετακίνηση των Παλαιστινίων σε Γάζα και Δυτική Όχθη, την κινητικότητα και προσβασιμότητα στην πόλη, τα Μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, τελεφερίκ, προαστιακός) και τη θαλάσσια συγκοινωνία, την κλιματική κρίση και τον σιδηρόδρομο.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε δύσκολη θέση ο Τραμπ μετά το debate: Η καζούρα στο «X» και το καυστικό εξώφυλλο του Time

Βροχές σήμερα στο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα - Νέα κακοκαιρία από την Παρασκευή

«Παρέσυρα τρία άτομα» - Στη μητέρα του τηλεφώνησε πρώτα ο μεθυσμένος οδηγός που τραυμάτισε γονείς και παιδί στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr