COP16: Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί να γίνουν μεγάλες επενδύσεις για να προστατευτεί η φύση

COP16: Ο ΓΓ του ΟΗΕ καλεί να γίνουν μεγάλες επενδύσεις για να προστατευτεί η φύση

Για να ευδοκιμήσει η ανθρωπότητα, η φύση πρέπει να ανθίσει, ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γκουτέρες λίγο μετά την έναρξης της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας

cop16
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε τα κράτη-μέλη της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα να προχωρήσουν σε «μεγάλες επενδύσεις» στο διεθνές ταμείο για την προστασία της φύσης χθες Κυριακή, με βίντεο που προβλήθηκε κατά την τυπική τελετή έναρξης της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας.

«Πρέπει να φύγουμε από την Κάλι με μεγάλες επενδύσεις στο ταμείο του παγκόσμιου σχεδίου-πλαισίου για τη βιοποικιλότητα και δεσμεύσεις για την κινητοποίηση άλλων πηγών δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης», ώστε το ταμείο να μπορέσει να λειτουργήσει «πλήρως», παρότρυνε ο κ. Γκουτέρες σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του την παραμονή της έναρξης των διαπραγματεύσεων, που θα διαρκέσουν ως την 1η Νοεμβρίου.



Κλείσιμο
«Για να ευδοκιμήσει η ανθρωπότητα, η φύση πρέπει να ανθίσει.
‌Η καταστροφή της φύσης πυροδοτεί τις συγκρούσεις, την πείνα και τις ασθένειες, τροφοδοτεί τη φτώχεια, την ανισότητα και την κλιματική κρίση.
‌Το Παγκόσμιο Πλαίσιο Βιοποικιλότητας υπόσχεται να επαναφέρει τις σχέσεις με τη Γη.
‌Η αποστολή του #COP16Colombia είναι να μετατρέψει τις λέξεις σε πράξη», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γκουτέρες λίγο μετά την έναρξη της COP16 στην Κάλι της Κολομβίας.






Ειδήσεις σήμερα:

Νέος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή - Έκρηξη και καπνοί στη Βηρυτό, «θα εντείνουμε τα χτυπήματα» λέει ο IDF

Με τον Γερουλάνο επικοινώνησε ο Ανδρουλάκης και του πρότεινε νέο ρόλο στη Βουλή - Θα συναντηθεί και με τον Δούκα αύριο το πρωί

Καιρός: Ποιο είναι το σπάνιο φαινόμενο που θα επηρεάσει τη θερμοκρασία - Η πρόγνωση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης