Αποσύρεται η φωτογραφική διάταξη για τη Μήλο

Με απόφαση της κυβέρνησης η επίμαχη διάταξη δεν θα προωθηθεί προς ψήφιση - Σχεδιαζόταν η οικονομική ενίσχυση της βιομηχανίας S&B -η οποία συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού - για να προστατεύσει το περιβάλλον!

Δυσαρέσκεια στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια προκάλεσε η πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να ενισχύσει κεφαλαιακά τη μεταλλευτική βιομηχανία S&B για να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον(!), παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ρυπαντών του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
 
Έπειτα από οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου, η συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη αποσύρεται από το νομοσχέδιο με τίτλο «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» και δεν θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή.
 
Τι προέβλεπε η φωτογραφική διάταξη για την ενίσχυση της S&B
Στο νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Διαμόρφωση Φιλικού Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και έχει καθυστερήσει μήνες να ψηφιστεί λόγω απαιτήσεων που έχει εγείρει η Τρόικα, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης με άλλοθι (;) την ανάπτυξη επιχείρησαν να προσφέρουν πολύτιμο στήριγμα στην βιομηχανία που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους ρυπαντές του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μήλου με τη βούλα της δικαιοσύνης.
 
Ό,τι δηλαδή αποτελεί υποχρέωση μιας επιχείρησης που εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους μιας χώρας, να τηρεί τους νόμους και να προστατεύει το περιβάλλον, επανεπενδύοντας μέρος των κερδών για την αποκατάστασή του σε περιπτώσεις υποβάθμισης, ο νέος νόμος παρ' ολίγον να το «διαγράψει».
 
Με την αποσυρθείσα τροπολογία, η υποχρέωση προστασίας του περιβάλλοντος μετατοπιζόταν στην πολιτεία(!), η οποία καλούνταν να διαθέσει στους ιδιώτες τους αναγκαίους πόρους για να πράξουν το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύσουν το περιβάλλον. Είναι προφανές ότι εκτός των άλλων, με τον τρόπο αυτό θα στερούνταν πολύτιμοι πόροι από άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες που σε αυτή τη συγκυρία, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, η ελληνική οικονομία.
 
Η διάταξη που επιχειρήθηκε να προωθηθεί προς ψήφιση προέβλεπε ότι «επιδοτούνται μεταλλευτικές επιχειρήσεις, στις οποίες ενισχύονται δαπάνες επενδύσεων για προστασία του περιβάλλοντος, περιορισμό της ρύπανσης του εδάφους, του υπεδάφους, των υδάτων και της ατμόσφαιρας και για ανακύκλωση του ύδατος».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου, η συγκεκριμένη διάταξη αποσύρεται από το σχέδιο νόμου για τις επενδύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr