Βίντεο: Αετός άρπαξε κάμερα και τη μετέφερε για 100 χλμ.!

Αβορίγινες δασοφύλακες είχαν στήσει την κάμερα που διέθετε αισθητήρα κίνησης σε ένα φαράγγι στον ποταμό Μάργκαρετ στην Αυστραλία το Μάιο, για να προσπαθήσουν να καταγράψουν εικόνες από κροκόδειλους γλυκού νερού

Ένας θαλάσσιος αετός κατέγραψε ασυνήθιστα και εντυπωσιακά πλάνα στην Αυστραλία, από κάμερα την οποία... έκλεψε και την πήρε σε ένα ταξίδι 100 χιλιομέτρων.

Αβορίγινες φύλακες είχαν στήσει την κάμερα που διέθετε αισθητήρα κίνησης σε ένα φαράγγι στον ποταμό Μάργκαρετ το Μάιο, για να προσπαθήσουν να καταγράψουν εικόνες από κροκόδειλους γλυκού νερού.

Ο Ρέιντζερ Roneil Skeen λέει ότι η κάμερα εξαφανίστηκε λίγη ώρα από την στιγμή που την τοποθέτησαν. «Απροσδόκητα η κάμερα μας έλειπε, οπότε σκεφτήκαμε ότι έπεσε μέσα στο νερό και την χάσαμε», είπε.

Παρόλα αυτά πριν από λίγες εβδομάδες, έλαβαν ένα τηλεφώνημα από έναν δασοφύλακα ο οποίος είχε βρει την μικρή συσκευή στον ποταμό Mary, περίπου 110 χιλιόμετρα μακριά.

Οι ντοκιμαντερίστες κατάφεραν να δουν τρία αποσπάσματα 30 δευτερολέπτων που αποκάλυψαν ότι ο ένοχος της κλοπής ήταν ο θαλάσσιος αετός.

Το βίντεο δείχνει το νεαρό αετό να βουτά στην κάμερα και να την σηκώνει με τα νύχια του στον αέρα.

Αργότερα, πιθανόν από περιέργεια την εναποθέτει στο έδαφος και την περιεργάζεται με το ράμφος του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr