Χρυσοχοΐδης: Πρέπει να γίνουν πολλά πριν έρθει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ελλάδα

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα από πλευράς της πολιτείας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και για τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη των υποδομών

Η ηλεκτροκίνηση και οι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη διείσδυση της αναλύθηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο Γερμανικός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών και η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, στην Αίγλη Ζαππείου.

Την περιβαλλοντική διάσταση της χρήσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, τόνισε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απευθύνοντας χαιρετισμό, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει, ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα από πλευράς της πολιτείας για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και για τη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη των υποδομών.

Ειδικότερα, ανέφερε, ότι χρειάζονται σημαντικές τεχνολογικές βελτιώσεις, πολλές μέριμνες χρειάζονται από την πλευρά της πολιτείας για υποδομές, για να αρχίσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να αποτελεί μια πραγματική εναλλακτική λύση, έτσι ώστε «να μειώσουμε τη ρύπανση, αλλά και την κατανάλωση τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου, που εισάγουμε πολύ ακριβά στη χώρα μας».

Πρόσθεσε επίσης, ότι χρειάζεται να υπάρξει μέριμνα και σε ό,τι αφορά στο θέμα της φόρτισης αλλά και το θέμα της ανακύκλωσης των μπαταριών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών για την οριοθέτηση των οικονομικών κινήτρων για τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ μαζί με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα οριστούν οι στόχοι και οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης μέχρι το 2020.

«Η ηλεκτροκίνηση κάνει τα πρώτα της βήματα στη Γερμανία, αν και παραδείγματα ηλεκτροκίνητων οχημάτων υπάρχουν ήδη από το τέλος του δέκατου ένατου αιώνα στη Γερμανία, αλλά και στην Ελλάδα από τη δεκαετία του εβδομήντα» ανέφερε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Μ. Μαΐλλης.

Τέλος, η εκπρόσωπος του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες από γερμανικής πλευράς, στα έργα-φάρους, στις πιλοτικές περιφέρειες που έχει δημιουργήσει η Γερμανία, προκειμένου να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία της στην τεχνολογική ανάπτυξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr