Βίντεο: Drone «έπιασε» σπάνιο λευκό φαλαινάκι στην Αυστραλία

Το σπάνιο αυτό βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εναέριας έρευνας που πραγματοποιούν οι επιστήμονες για τον πληθυσμό των φαλαινών του νότου ανοιχτά της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας

Επιστήμονες κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν χάρη σε ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (drone) εικόνες μιας μαύρης φάλαινας της Αυστραλίας που κολυμπούσε ανοιχτά των ακτών της χώρας έχοντας δίπλα της το μικρό της, ένα φαλαινάκι κατάλευκο, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια.



Το σπάνιο αυτό βίντεο τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια εναέριας έρευνας που πραγματοποιούν οι επιστήμονες για τον πληθυσμό των φαλαινών του νότου ανοιχτά της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας.
"Τα drones επιτρέπουν να κάνουμε μετρήσεις σχετικά με το μέγεθος και την κατάσταση των φαλαινών του νότου χωρίς να τις ενοχλούμε", δήλωσε ο Φρέντρικ Κρίστιανσεν, της Μονάδας Ερευνών για τα Κητώδη του Πανεπιστημίου Μέρντοκ (Mucru) του Περθ.



Τα drones προσφέρουν εξάλλου μια νέα οπτική όσον αφορά τα επιβλητικά αυτά θαλάσσια θηλαστικά, συμπληρώνει ο συνάδελφός του Λαρς Μπέτζντερ, ο οποίος μετείχε στη σπάνια αυτή βιντεοσκόπηση των φαλαινών της Αυστραλίας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η φάλαινα του νότου δεν θεωρείται ως ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση. Ο πληθυσμός της παρουσιάζει μάλιστα ενδείξεις αποκατάστασης μετά την μείωσή του τον περασμένο αιώνα εξαιτίας της φαλαινοθηρίας.
Ωστόσο ο αριθμός των φαλαινών αυτών εξακολουθεί να είναι περιορισμένος. Υπολογίζεται ότι ανοιχτά της Αυστραλίας ζουν 3.000 φάλαινες του νότου.



Την ίδια ώρα ένα λευκό φαλαινάκι του είδους αυτού είναι κάτι που απαντάται πολύ σπάνια, καθώς μόνον το 5% των μικρών των μαύρων φαλαινών της Αυστραλίας γεννιέται με λευκό χρώμα, προτού αλλάξει και γίνει και αυτό μαύρο κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr