Euro 2024: «Πρωταθλήτριες» σε... συμμετοχές Premier League και Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ

Euro 2024: «Πρωταθλήτριες» σε... συμμετοχές Premier League και Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ

Συνολικά θα συμμετάσχουν 622 ποδοσφαιριστές - Μια ντουζίνα παίκτες η Super League 1

27299666
Συνολικά 622 ποδοσφαιριστές (όλες οι αποστολές έχουν από 26-το νέο ανώτατο όριο που θέσπισε η UEFA – μόνο Γαλλία και Βέλγιο έχουν από 25) θα βρεθούν στα γήπεδα της Γερμανίας εκπροσωπώντας τις 24 χώρες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ποια είναι όμως η χώρα που το πρωτάθλημα της έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Euro 2024; Όπως σωστά μαντέψατε οι περισσότεροι η Premier League έχει (και σε αυτόν τον τομέα) τα πρωτεία με 96 ποδοσφαιριστές να προέρχονται από συλλόγους του αγγλικού πρωταθλήματος. Αυτό μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 15.4% επί του συνόλου των ποδοσφαιριστών.

Football-01-ΝΕς


Κλείσιμο
Στη δεύτερη θέση, κι εδώ υπάρχει μια έκπληξη, βρίσκεται η Serie A με 89 ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και την άνοδο του ιταλικού πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Ακολουθεί η Bundesliga με 75 ποδοσφαιριστές και στην 4η θέση, αλλά πολύ μακριά όσον αφορά τα νούμερα είναι η La Liga με 55 ποδοσφαιριστές.

Πέμπτο και.. καταϊδρωμένο το γαλλικό πρωτάθλημα (Ligue 1) με μόλις 29 ποδοσφαιριστές (οι περισσότεροι Γάλλοι διεθνείς αγωνίζονται στο εξωτερικό). Όσον αφορά την ελληνική Super League 1 βρίσκεται στην 14η θέση της σχετικής λίστας με 12 ποδοσφαιριστές (13 αν θεωρήσουμε ότι ο Ακαϊντίν που έχει τελειώσει από τον Παναθηναϊκό είναι ακόμη δανεικός στους πράσινους από τη Φενερμπαχτσέ).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 433 (@433)



Οι πράσινοι πάντως είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη παρουσία έχοντας πέντε παίκτες (Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς στη Σερβία, Τσέριν Σπόραρ, Βέρμπιτς στη Σλοβενία) κι ακολουθεί η ΑΕΚ με τέσσερις (Βίντα-Κροατία, Γκατσίνοβιτς-Σερβία, Τσούμπερ-Ελβετία, Σιμάνσκι-Πολωνία). Ο Παναιτωλικός έχει τους δύο Γεωργιανούς (Σενγκέλια, Ταμπίτζε) κι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ έναν (τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς).

Όσον αφορά την ομάδα που μπορεί να περηφανεύεται ότι έχει τις περισσότερες… έδρες στο Ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό κοινοβούλιο, αυτή είναι η Μάντσεστερ Σίτι με 14 που αγωνίζονται σε 7 διαφορετικές χώρες (Φόντεν, Στόουνς, Γουόκερ-Αγγλία, Ντε Μπρόινε, Ντοκού-Βέλγιο, Γκβάρντιολ, Κόβατσιτς-Κροατία, Κανσέλο, Ντίας, Νούνιες, Σίλβα-Πορτογαλία, Άκε-Ολλανδία, Ρόδρι-Ισπανία, Ακάνζι-Ελβετία).

Ωστόσο η επικράτηση της είναι οριακή καθώς στη δεύτερη θέση είναι η Ίντερ με 13, ενώ στους 12 παίκτες είναι η Ρεάλ και η Παρί Σεν Σερμέν και στους 11 οι Λειψία, Μπάγερν και Μπαρτσελόνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network