Η Ισπανία διέλυσε με 3-0 την Κροατία στο υποτιθέμενο ντέρμπι - Δείτε τα γκολ

Η Ισπανία διέλυσε με 3-0 την Κροατία στο υποτιθέμενο ντέρμπι - Δείτε τα γκολ

Η Ισπανία μέσα σε 17 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (29' Μοράτα, 32' Ρουΐθ, 45'+2' Καρβαχάλ) μετέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι με τους Κροάτες σε περίπατο και έκανε ιδανική εκκίνηση στο Euro 2024

arthrou-spain-croatia-euro
Η Ισπανία έψαχνε μια εντυπωσιακή εκκίνηση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η αλήθεια είναι ότι την πέτυχε και με το παραπάνω.

Στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι του τουρνουά η Κροατία δικαίωσε τις προσδοκίες και μπορεί το τελικό σκορ σύμφωνα με τις ευκαιρίες που είχαν οι δύο ομάδες να αδικεί τους παίκτες του Ζλάτκο Ντάλις (που έχασαν μέχρι και πέναλτι), ωστόσο όταν από το ημίχρονο χάνεις με 3-0 τότε δεν μπορείς να βρεις εύκολα δικαιολογίες.

Στο γήπεδο λοιπόν που θα φιλοξενηθεί ο τελικός του Euro 2024 οι Ίβηρες έκαναν μια πειστική δήλωση υποψηφιότητας για την κατάκτηση του τροπαίου, την ίδια ώρα που η «Χρβάτσκα» έμοιαζε άδεια από ιδέες και φρεσκάδα. Κι αυτό το 3-0 ίσως της κοστίσει ακριβά στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d20rga8zskmp)
Κλείσιμο


Έγραψαν ιστορία Ισπανία και Γιαμάλ
Το πρώτο ημίχρονο του σημερινού αγώνα θα έχει περίοπτη θέση στα ιστορικά βιβλία του ισπανικού ποδοσφαίρου, αλλά και των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Κι αυτό γιατί ο Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε αγώνα Euro, ενώ η Ισπανία πέτυχε για πρώτη φορά τρία γκολ στα πρώτα 45 λεπτά.

Κι όλα αυτά συνέβησαν σ' ένα ματς όπου μέχρι το 29' οι 22 ποδοσφαιριστές συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον στο ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Στο 29' όμως ο Φαμπιάν Ρουΐθ πέρασε μαγική κάθετη στον Μοράτα που νίκησε τον Λιβάκοβιτς για το 1-0. Πριν συνέλθουν οι Κροάτες ήρθε και το δεύτερο γκολ με τον Ρουΐθ να ελίσσσεται στην περιοχή και με άνεση να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Κροατία στο 43' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία για το 2-1 και ο εφιάλτης ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις με τον Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα) να σερβίρει και τον Καρβαχάλ (Ρεάλ) να σκοράρει για το 3-0.

Οι Ισπανοί είχαν απίστευτη αποτελεσματικότητα, οι Κροάτες στο 54' σπατάλησαν νέα απίθανη διπλή ευκαιρία για να μειώσουν το σκορ και το ματς τελείωσε οριστικά στο 80'. Από το λάθος του Σιμόν η Κροατία κέρδισε πέναλτι, με τον Σιμόν να διώχνει την εκτέλεση του Πέτκοβιτς ο οποίος σκόραρε στην επαναφορά, αλλά μέσω VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Νάτσο, Κουκουρέγια, Πέδρι (59' Όλμο), Ρουίθ, Ρόδρι (86' Θουμπιμέντι), Γιαμάλ (86' Τόρες), Νίκο Γουίλιαμς (68' Μερίνο), Μοράτα (67' Ογιαρθάμπαλ)

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Στάνισιτς, Σούταλο, Πόγκρασιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς (65' Πάσαλιτς), Κόβασιτς (65' Σούσιτς), Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Μπούντιμιρ (56' Πέρισιτς)

Ειδήσεις σήμερα:

Μάνος Χατζιδάκις: Οι προφητικές σκέψεις του 30 χρόνια μετά τον θάνατό του


Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου στο Euro 2024


Υποχωρεί ο καύσωνας, μέχρι 35 βαθμούς η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα