Euro 2024: Εμφατικές νίκες Ισπανίας, Ελβετίας, ζορίστηκε αλλά κέρδισε η Ιταλία - Δείτε τα 10 γκολ

Στην 2η ημέρα του τουρνουά η Ελβετία κέρδισε 3-1 την Ουγγαρία, η Ισπανία 3-0 την Κροατία και η Ιταλία 2-1 την Αλβανία - Βαθμολογίες, επόμενη αγωνιστική

Τα ντέρμπι που περιμέναμε δεν έγιναν στους δύο πρώτους αγώνες της σημερινής ημέρας στο Euro 2024 καθώς Ούγγροι και Κροάτες εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου, ενώ η Ιταλία μπορεί να ανέτρεψε γρήγορα το προβάδισμα των Αλβανών, αλλά το τελικό 2-1 και η συνολική της εμφάνιση, προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά.

Ουγγαρία - Ελβετία 1-3 (Α' όμιλος)



Η 2η ημέρα στο Euro 2024 ξεκίνησε με την εκκρεμότητα του Α' ομίλου και την αναμέτρηση Ουγγαρία-Ελβετία που διεξήχθη στην Κολωνία.

Μόνο που το υποτιθέμενο αμφίρροπο ματς εξελίχθηκε σε... χαλαρή επικράτηση των Ελβετών. Απέναντι σε μια νωθρή Ουγγαρία που εκανε το ένα λάθος μετά το άλλο οι παίκτες του Χακάν Γιακίν κυριάρχησαν πλήρως, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Ντούα, Άμπισε).

Η Ουγγαρία μόνο μετά την είσοδο του Βάργκα μπόρεσε να απειλήσει, με τον τελευταίο να μειώνει στο 66', ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά με ισοφάριση. Αντιθέτως η Ελβετία έχοντας χώρους δημιούργησε πολλές φάσεις και τελικά βρήκε το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Εμπολό.

Α' όμιλος
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Γερμανία - Σκωτία 5-0
Ουγγαρία - Ελβετία 1-3

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής
19/06, 19:00: Γερμανία - Ουγγαρία
19/06, 22:00: Σκωτία - Ελβετία

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής
23/06, 22:00: Ελβετία - Γερμανία
23/06, 22:00: Σκωτία - Ουγγαρία

H βαθμολογία του Α' ομίλου
1.Γερμανία, 5-1, 3
2.Ελβετία, 3-1, 3
3.Ουγγαρία, 1-3, 0
4.Σκωτία, 1-5, 0

Ισπανία - Κροατία 3-0 (Β' όμιλος)



Στον τελικό του φετινού Nations League που διεξήχθη τον Μάρτιο η Ισπανία χρειάστηκε τα πέναλτι για να λυγίσει την αντίσταση της Κροατίας.

Η πρεμιέρα όμως των δύο ομάδων στο Euro 2024 ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς γράφτηκε ιστορία κι από τις δύο ομάδες. Θετική για την Ισπανία καθώς πέραν της εμφατικής νίκης, πέτυχε για πρώτη φορά τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο αγώνα Euro, ενώ πλέον έχει και τον νεαρότερο ποδοσφαιριστή που έπαιξε σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (ο Λαμίν Γιαμάλ σε ηλικία 16 ετών και 338 ημερών).

Αρνητική για την Κροατία που έχασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πρεμιέρα Euro, αλλά όσο κι αν την αδικεί το τελικό 3-0 με βάση τις ευκαιρίες που έφτιαξε (έχασε και πέναλτι) η αλήθεια είναι ότι αμυντικά είχε τρομερά θέματα.


Ιταλία-Αλβανία 2-1 (Β' όμιλος)



Η Ιταλία νίκησε με ανατροπή την Αλβανία, ωστόσο οι γείτονες μας έγραψαν ιστορία πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειωθεί σε Euro!

Στα 23 δευτερόλεπτα από το λάθος του Ντι Μάρκο στην εκτέλεση του πλαγίου ο Μπαϊράμι άνοιξε το σκορ προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους 40.000 συμπατριώτες του που βρέθηκαν στο γήπεδο της Ντόρτμουντ.

Μόνο που η κάτοχος του τίτλου Ιταλία ξεπέρασε γρήγορα το σοκ και με δυο γκολ των Μπαστόνι (11'), Μπαρέλα (16') επανέφερε την τάξη, ενώ άγγιξε και το 3-1 με το δοκάρι του Φρατέζι στο 34'. Ωστόσο από εκείνο το σημείο και μετά οι Ιταλοί έπαιζαν για να διατηρήσουν το αποτέλεσμα, οι Αλβανοί δεν έδειχνα να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι και το ματς έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις (με εξαίρεση το πλασέ του Μανάι στο 90' που πέρασε παράλληλα με την εστία).

Β' όμιλος
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Ισπανία – Κροατία 3-1
Ιταλία – Αλβανία 2-1

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής
19/6, 16:00 Κροατία – Αλβανία
20/6, 22:00 Ισπανία – Ιταλία,

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής
24/6, 22:00 Κροατία – Ιταλία
24/6, 22:00 Αλβανία – Ισπανία

Η βαθμολογία
1.Ισπανία, 3-0, 3
2.Ιταλία, 2-1, 3
3.Αλβανία, 1-2, 0
4.Κροατία, 0-3, 0

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Ο σκανδαλιάρης πρίγκιπας Λούις γίνεται ξανά viral - Ο χορός κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης

Ξέσπασμα Τουράμ κατά της γαλλικής ακροδεξιάς: «Να αλλάξουμε την κατάσταση με την ψήφο μας»


Με άμεση παρέμβαση Λιβάνιου παίρνει την ιθαγένεια ο σύζυγος και προπονητής της Κατερίνας Στεφανίδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr