Euro 2024: Μοντάζ ότι οι Ρουμάνοι οπαδοί φώναζαν προς τους Ουκρανούς - Τι πραγματικά συνέβη

Euro 2024: Μοντάζ ότι οι Ρουμάνοι οπαδοί φώναζαν προς τους Ουκρανούς - Τι πραγματικά συνέβη

Η Ρουμανία εντυπωσίασε στο γήπεδο με τη μεγάλη νίκη της απέναντι στην Ουκρανία

28869792
Ο θρίαμβος της Ρουμανίας επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Euro 2024 σχολιάστηκε εντόνως λόγω ενός βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνονταν να φωνάζουν προκλητικά το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους Ουκρανούς φιλάθλους που δοκιμάζονται εδώ και 2.5 χρόνια από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλλε στη χώρα τους.




Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes, το βίντεο αναρτήθηκε από τον γνωστό χρήστη του Χ, Lord Bebo (@mylordbebo), συγκεντρώνοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια προβολές και, μαζί με τον ισχυρισμό του, αναπαράχθηκε από δεκάδες δημοσιεύματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, οι αντιδράσεις των σχολιαστών υπήρξαν μαζικές, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Το κρατικό ουκρανικό Stratcom Centre (Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών και Ασφάλειας Πληροφοριών), το οποίο ιδρύθηκε με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, ήταν το πρώτο μέσο που προέβη σε μια πρώτη κατάρριψη, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Telegram, τα εξής: «Το βίντεο είναι ψεύτικο. Οι δημιουργοί του αντικατέστησαν τον ήχο. Χρησιμοποίησαν το γνωστό «άσμα» των Ουκρανών οπαδών για τον δικτάτορα, κόβοντας ένα μέρος του».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την κατάρριψη του ουκρανικού Stratcοm Centre, ο ήχος στο διακινούμενο βίντεο «αντικαταστάθηκε» και στη θέση του αυθεντικού ήχου μπήκε το «γνωστό άσμα των Ουκρανών οπαδών», από το οποίο «κόπηκε ένα μέρος του». Την εξήγηση αυτή ενστερνίστηκαν πολλά ρουμανικά μέσα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα υβριστικό σύνθημα.

Καθώς από την ουκρανική κατάρριψη απουσιάζουν σημαντικές τεχνικές λεπτομέρειες, πάμε να εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και για ποιο λόγο αυτή η εξήγηση από το Stratcom Centre έγινε ευρέως αποδεκτή.

Το “γνωστό άσμα” αφορά το εξαιρετικά δημοφιλές υβριστικό σύνθημα “Putin khuylo!” ή “Putin khuilo!” (στα ρωσικά: “Путин – хуйло́!“, στα ελληνικά σε ελεύθερη απόδοση: “Πούτιν είσαι μ@λ@κ@ς”), που τραγουδιέται από τους οπαδούς των ουκρανικών ποδοσφαιρικών ομάδων ήδη από το 2014.

Ως σύνθημα, το “Putin khuylo” διαθέτει μια εξαιρετικά αναγνωρίσιμη μελωδία και μια πάγια και σταθερή μορφή, όπως βεβαιώνει και ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Alexander J. Motyl, ειδικός σε ζητήματα Ουκρανίας, Ρωσίας και Σοβιετικής Ένωσης:



Ειδήσεις σήμερα

Απόστολος Λύτρας: Ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, δήλωσε ότι έχει ψυχολογικά και αφέθηκε ελεύθερος! Δείτε τις δηλώσεις του

Εξώδικο Μαζωνάκη: Ματαίωση να εμπιστεύεσαι τους κοντινούς σου και να σε βλέπουν μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης

Πανελλαδικές 2024: Πού πάνε οι βάσεις - Πέφτουν κάτω από 18.000 μόρια οι Ιατρικές, χαμηλώνει 500 μόρια και το Πολυτεχνείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network