Το Ισλαμικό Κράτος ετοίμαζε επίθεση στην αποστολή της Ρεάλ, το Euro 2024 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η διάλυση του I'Iam Foundation, εντός προπαγανδιστικού κέντρου του Ισλαμικού Κράτους έφερε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα σχέδια που είχαν τα μέλη του

Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα El Confidencial η επιχείρηση που στήθηκε από την ισπανική αστυνομία σε συνεργαία με την Europol και το FBI απέφερε ένα σημαντικό πλήγμα στο ISIS με το κλείσιμο του συγκεκριμένου οργανισμού.

Το ίδρυμα I'Iam διέθετε μεταξύ άλλων ραδιοφωνικούς σταθμούς, πρακτορεία ειδήσεων, εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών μέσων και προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα που μετέδιδαν το περιεχόμενο τους και στα ισπανικά, ενώ μετά την ολοκλήρωση της επιχείρισης συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, δύο εκ των οποίων κρίθηκαν άμεσα προφυλακιστέοι.

Ωστόσο το σοκ για τις αστυνομικές αρχές ήρθε όταν εξετάστηκε το υλικό που κατασχέθηκε από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Κι αυτό γιατί μεταξύ άλλων βρέθηκε προπαγανδιστικό υλικό που προέτρεπε τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ άλλων, να επιτεθεί στο λεωφορείο της Ρεάλ Μαδρίτης και στους οπαδούς που θα βρίσκονται στον δρόμο για να χαιρετίσουν τα ινδάλματα τους!

«Αγαπητέ μου αδελφέ. Περίμενε σε ένα μέρος κοντά στο σημείο άφιξης των παικτών. Στόχευσε αυτούς και τους οπαδούς τους», γράφει η αφίσα που βρέθηκε τυπωμένη, σύμφωνα με την El Confidencial και στην οποία εμφανίζεται ένας μασκοφόρος να πυροβολεί το λεωφορείο των μερένγκες!

Επίσης βρέθηκε και μια άλλη αφίσα η οποία καλούσε σε επίθεση στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με το εξής κείμενο: «Αγαπημένε μου αδελφέ, σε περιμένει ένας πολύ σημαντικός στόχος. Διασπάστε το πλήθος, αποσπάστε την προσοχή της ασφάλειας με αυτοσχέδια εκρηκτικά και συσκευές παραπλάνησης και προχωρήστε προς τον κύριο στόχο σας με αποφασιστικότητα».

Πέρα όμως από το μένος προς τη Ρεάλ Μαδρίτης οι Αρχές ανακάλυψαν και έγγραφα με τα οποία καλούν τους υποστηρικτές τους να επιτεθούν τόσο κατά τη διοργάνωση του Euro 2024 όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

«Βάλτε το τελευταίο γκολ!», ήταν το κρυπτογραφημένο μήνυμα για τις επιθέσεις στο Euro, όπου προτείνονταν αυτές να γίνουν στο Βερολίνο, το Μόναχο και το Ντόρτμουντ!

Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι κατασχέθηκε μια αφίσα με την εικόνα του Πύργου του Άιφελ που στοχοποιείται από ένα drone-βόμβα το οποίο χαρακτηρίζεται «δώρο», ενώ στη λεζάντα αναγράφεται μεταξύ άλλων: «Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες των μοναχικών λύκων με τη θέληση του Αλλάχ».

Μάλιστα οι αρχές πέραν των άλλων ευρημάτων κατέσχεσαν και οδηγούς αυτοεκπαίδευσης τρομοκρατών (!), που δημιουργήθηκαν από το Ίδρυμα ώστε οι οπαδοί τους να μπορούν να εκπαιδεύονται μόνοι τους και να δημιουργούν μοναχικούς λύκους. Ωστόσο το ερώτημα είναι πόσοι είχαν πρόσβαση σε όλα αυτά πριν παρέμβει η Αστυνομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Λύτρας: Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του για τον ξυλοδαρμό - «Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει»

Αναστάτωση σε πτήση της Air New Zealand - Δύο τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις

Επίθεση θαλάσσιας χελώνας σε λουόμενη στο Λιμένι - Δέχθηκε ισχυρό δάγκωμα, δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr