Euro 2024: Ο YouTuber που εξέθεσε UEFA, διοργανωτές και τα μέτρα ασφαλείας - Δείτε βίντεο

Euro 2024: Ο YouTuber που εξέθεσε UEFA, διοργανωτές και τα μέτρα ασφαλείας - Δείτε βίντεο

Ο 27χρονος Mάρβιν Βίλντχαγκε απέδειξε στην πρεμιέρα του Euro 2024 τα απίστευτα κενά στην ασφάλεια του τουρνουά

youtuber
Τα μέτρα ασφαλείας στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Euro 2024 είναι επιπέδου επίσκεψης του Ερντογάν στην Αθήνα.

Εδώ και δυο βδομάδες διενεργούνται έλεγχοι σε κάθε συνοριακή διάβαση της χώρας εκτός κι εντός Σένγκεν, ενώ τα γήπεδα μοιάζουν κυριολεκτικά με... αστακούς.

Αν συγκρίνει κάποιος τη φετινή διοργάνωση με αυτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, θα νομίσει ό,τι βρίσκεται σε διαφορετική χώρα και σε άλλη εποχή.
Ακόμη και στα ειδικά κέντρα διαπίστευσης των δημοσιογράφων υπάρχουν εκπρόσωποι της αστυνομίας, οι οποίοι περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο τα στοιχεία των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Κλείσιμο
Undercover als Fake-Maskottchen beim EM-Eröffnungsspiel


Υπό αυτό το πρίσμα, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, το γεγονός ότι ένας 27χρονος youtuber, o Mάρβιν Βίλντχαγκε, κατάφερε να παρεισφρήσει στα ενδότερα της Αρένας του Μονάχου, ντυμένος με τη στολή της μασκότ της διοργάνωσης Άλμπερτ, στο εναρκτήριο ματς της Παρασκευής (Γερμανία-Σκωτία).

youtuber6



Πλαστογραφώντας τη διαπίστευση του και το εισιτήριο στάθμευσης στο πάρκινγκ του γηπέδου, και νοικιάζοντας ένα βαν από τη Volkswagen, επίσημο χορηγό της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου κατάφερε να μπει ανενόχλητος μέχρι τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου! Μάλιστα το ακόμη πιο εξοργιστικό είναι ότι δεν ήταν μόνος του, αλλά είχε και συνοδεία δύο ατόμων!

youtuber2
youtuber3


Ο Βίλντχαγκε τελικά έγινε αντιληπτός από μία υπάλληλο της UEFA, η οποία θεώρησε καχύποπτη την εν γένει συμπεριφορά του νεαρού.

Το θέμα είναι ο,τι παρ’ όλο που τα μηχανήματα που σαρώνουν τις διαπιστεύσεις αδυνατούσαν να αναγνωρίσουν τα ονόματα των δικαιούχων (αφού δεν υπήρχαν) το προσωπικό ασφαλείας όχι απλά δεν υποψιάστηκε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά τους έγνεφε να περάσουν, προφανώς γιατί θεώρησαν ότι η μασκότ και οι συνοδοί της είναι… ακίνδυνοι.

youtuber5
youtuber4


Από τη στιγμή όμως που αποκαλύφθηκε το… tour του νεαρού youtuber στο γήπεδο του Μονάχου, ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για την απόδοση ευθυνών.

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως το ζήτημα της εισόδου στα στάδια είναι αρμοδιότητα της διοργανώτριας, δηλαδή της UEFA, ενώ επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υπουργός εσωτερικών της Βαυαρίας, ο οποίος δήλωσε: «Το συμβάν πρέπει να εξεταστεί ενδελεχώς. Οι έλεγχοι υπόκεινται στην αρμοδιότητα της διοργανώτριας αρχής, με την οποία είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία».

Την ίδια ώρα πάντως Βίλντχαγκε απολαμβάνει τους καρπούς του εγχειρήματος του καθώς το βίντεο όπου εξιστορεί και δείχνει βήμα προς βήμα το τι έκανε έχει φτάσει να έχει 1.5 εκατομμύριο προβολές...



Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιόρκα: Εξαγριωμένοι ντόπιοι φωνάζουν «φύγετε, φύγετε, φύγετε» για να διώξουν τους τουρίστες από τις παραλίες – Δείτε βίντεο

Νέος κανονισμός πυροπροστασίας: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι την Παρασκευή - Ποια μέτρα ανεστάλησαν για φέτος

Μαρίν Λεπέν: Στροφή 180 μοιρών για την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα