Μπαρντελά κατά Εμπαπέ: Όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος είναι ντροπή να δίνεις μαθήματα σε όσους δεν τα βγάζουν πέρα

Μπαρντελά κατά Εμπαπέ: Όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος είναι ντροπή να δίνεις μαθήματα σε όσους δεν τα βγάζουν πέρα

Ο ακροδεξιός πολιτικός πήρε θέση για τις δηλώσεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή, Κιλιάν Εμπαπέ, που καλούσε τους Γάλλους να μην ψηφίσουν ακροδεξιά 

kylian_empape
Πυρά κατά του ποδοσφαιριστη Κιλιάν Εμπαπέ απηύθυνε ο ακροδεξιός Ζορντάν Μπαρντελά, ηγέτης του κόμματος Εθνική Συσπείρωση, για τις δηλώσεις του, όπου έκανε έκκληση στους νέους να μην ψηφίσουν ακροδεξιά.

Ο ακροδεξιός πολιτικός, μιλώντας στο Cnews TV, την Τρίτη 18 Ιουνίου, δήλωσε τα εξής: «Τρέφω πολύ σεβασμό για τους ποδοσφαιριστές μας, είτε τον Μάρκους Τουράμ είτε τον Κιλιάν Εμπαπέ, που αποτελούν είδωλα για τη νεολαία. Αλλά πρέπει να σεβαστούμε τους Γάλλους, πρέπει να σεβαστούμε την ψήφο όλων».

Η αναφορά στον Τουράμ αφορά σε δηλώσεις που είχε κάνει και ο ίδιος, σχολιάζοντας αρνητικά τα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία του προκάλεσαν σοκ. Είπε πως οι Γάλλοι πρέπει να «παλεύουν κάθε μέρα» για να μην κερδίσει η Μαρίν Λεπέν και το RN στις εθνικές τους εκλογές. 

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του για τον Εμπαπέ, ο Μπαρντελά είπε πως «όταν είσαι αρκετά τυχερός να έχεις έναν πολύ, πολύ μεγάλο μισθό, όταν είσαι πολυεκατομμυριούχος… τότε είναι ντροπή να βλέπει κανείς αυτούς τους αθλητές ...  να δίνουν μαθήματα σε ανθρώπους που δεν μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα, που δεν νιώθουν πια ασφαλείς, που δεν έχουν την ευκαιρία να ζήσουν σε γειτονιές υπερπροστατευμένες από πράκτορες ασφαλείας».

Η δήλωση του Εμπαπέ

Κλείσιμο
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Κιλιάν Εμπαπέ είχε τοποθετηθεί πάνω στην άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία, δηλώνοντας ανοιχτά την μη υποστήριξή του στο ρεύμα αυτό και καλώντας τους Γάλλους και ειδικότερα τους νέους να ψηφίσουν με συνείδηση και όχι «ακραία».

«Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και γι' αυτό θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους Γάλλους αλλά και στους νέους. Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε τους ακραίους να μας χτυπάνε την πόρτα και έχουμε την ευκαιρία να σχηματίσουμε το μέλλον της χώρας μας» ξεκίνησε την παρέμβασή του ο Εμπαπέ στη συνέντευξη τύπου ενόψει της πρεμιέρας της Γαλλίας στο Euro 2024 κόντρα στην Αυστρία.

Ο Γάλλος κορυφαίος αθλητής, μάλιστα, ακολουθώντας την ίδια γραμμή με τον Τουράμ, είχε πει ότι «συμφωνώ με την άποψή του. Έχω την ίδια όσον αφορά τη διαφορετικότητα, την ανοχή και τον σεβασμό. Το παιχνίδι με την Αυστρία είναι σημαντικό. Αλλλά υπάρχει μια κατάσταση που είναι πιο σημαντική από αυτό. Είμαι απέναντι στις ακραιές απόψεις και στις ιδέες που διχάζουν τους ανθρώπους. Θέλω να είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη Γαλλία, δεν θέλω να εκπροσωπώ μια χώρα που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μου, στις αξίες μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγιόρκα: Εξαγριωμένοι ντόπιοι φωνάζουν «φύγετε, φύγετε, φύγετε» για να διώξουν τους τουρίστες από τις παραλίες – Δείτε βίντεο

Νέος κανονισμός πυροπροστασίας: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι την Παρασκευή - Ποια μέτρα ανεστάλησαν για φέτος

Μαρίν Λεπέν: Στροφή 180 μοιρών για την αποχώρηση της Γαλλίας από το ΝΑΤΟ και τη σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK