ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Euro 2024: Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των ομίλων - Μεγάλη ανατροπή της Πορτογαλίας, σπουδαία νίκη της Τουρκίας - Δείτε τα γκολ

Euro 2024: Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική των ομίλων - Μεγάλη ανατροπή της Πορτογαλίας, σπουδαία νίκη της Τουρκίας - Δείτε τα γκολ

Η Τουρκία επικράτησε πιο δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 3-1 επί της Γεωργίας, ενώ η Τσεχία δεν χάλασε την ιστορική βραδιά του Ρονάλντο και του Πέπε, καθώς η Πορτογαλία πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη στο γκολ του Κονσεϊσάο στο 90'+2'

arthrou-euro24-ronaldo
Οι ομάδες του 6ου ομίλου μπήκαν κι αυτές στη μάχη του Euro 2024 και η αλήθεια είναι ότι προσέφεραν δύο συγκλονιστικά σε εξέλιξη ματς.

Η αρχή έγινε με την Τουρκία να υποτάσσει την μαχητική Γεωργία με 3-1 με το τελικό σκορ να αδικεί τους Γεωργιανούς, ενώ η Πορτογαλία λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις στον αγώνα όπου ο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος που αγωνίζεται για 6η φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ο Πέπε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίζει σε Euro!

Τουρκία-Γεωργία 3-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d23byshtfttl)


Κλείσιμο
Στο βροχερό Ντόρτμουντ διεξήθχη το έως τώρα καλύτερο και πιο θεαματικό ματς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Συνολικά 37 τελικές (22-15), οι 12 εντός στόχου (8-4), τρία γκολ εκτός περιοχής για τους Τούρκους κι ένα δοκάρι, δύο δοκάρια για τους Γεωργιανούς, κι ένα φινάλε ακατάλληλο για καρδιακούς.

Αυτοί είναι οι αριθμοί του εκπληκτικού πρώτου αγώνα του έκτου ομίλου του Euro 2024 που βρήκε την Εθνική Τουρκίας να επικρατεί πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Οι Τούρκοι είχαν δοκάρι νωρίς, προηγήθηκαν με γκολάρα του Μιλντίρ στο 25', είδαν το γκολ του Γιλντίζ να ακυρώνεται μέσω VAR στο 27' και πήγαν στα αποδυτήρια αισθανόμενοι τυχεροί για το 1-1. Κι αυτό γιατί ο Μικαουταντζε ισοφάρισε στο 32' και λίγο αργότερα κατάφερε να αστοχήσει από εξαιρετική θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν πιο ισορροπημένο με την Τουρκία να παίρνει ξανά το προβάδισμα χάρις σε μια στιγμή μαγείας του Αρντά Γκιουλέρ στο 66'. Δεν κλείδωσαν όμως το ματς νωρίς και είδαν την τύχη να τους χαμογελά καθώς οι Γεωργιανοί είχαν τεράστιες ευκαιρίες και δύο δοκάρια (το δεύτερο στο 90'+6) για να έρθει το τελικό 3-1 στο 90'+7'.

Πορτογαλία-Τσεχία 2-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d23g3jd3n6tl)


Στη βραδιά των ρεκόρ, η Πορτογαλία λίγο έλειψε να ζήσει έναν εφιάλτη, ωστόσο το θρίλερ είχε happy end για τους Ίβηρες. Η μαχητική Τσεχία έβαλε δύσκολα στον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του με τον CR7 να σπαταλά αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Κι ενώ το δεύτερο ημίχρονο κυλούσε στο ίδιο μοτίβο, οι Τσέχοι χτύπησαν στο 62' ανοίγοντας το σκορ με τον Πρόβοντ στην πρώτη τους τελική στο ματς! Οι Πορτογάλοι έμοιαζαν εγκλωβισμένοι στο άγχος του, όμως έκαναν την ανατροπή εκμεταλλευόμενοι τα δώρα των αντιπάλων τους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d23eq2jwpg81)


Αρχικά στο 69' ο Χράνατς με αυτογκόλ ισοφάρισε στο 1-1...

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d23ffj3eofsp)


...κι αφού στο 88' το γκολ του Ζότα ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Ρονάλντο, στο 90'+2' ο Κονσεϊσάο (που είχε μπει δευτερόλεπτα πριν) είδε τους αμυντικούς να στρώνουν τη μπάλα στα πόδια του κι αυτός από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d23fy15k1p9d)


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Τουρκία – Γεωργία 3-1
Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής
22/6, 16:00, Γεωργία – Τσεχία, ΕΡΤ1
22/6, 19:00, Τουρκία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής
26/6, 22:00 Γεωργία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1
26/6, 22:00 Τσεχία – Τουρκία, ΕΡΤ3

Η βαθμολογία
1.Τουρκία, 3-1, 3
2.Πορτογαλία, 2-1, 3
3.Τσεχία, 1-2, 0
4.Γεωργία, 1-3, 0

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της συζύγου του - Επιβεβαιώνει τη διάγνωση του γιατρού

Ozempic: Τρίτη φωτιά μέσα σε έναν μήνα σε κτήρια της φαρμακευτικής με το σκεύασμα της χρονιάς

Εισαγγελική πρόταση - «φωτιά» για τον πατέρα Αντώνιο: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network