Euro 2024: Παιδί του Ολυμπιακού ο Λάτσι που σκόραρε κατά της Κροατίας - Η ιστορία του Αλβανού μέσου - Βίντεο, φωτογραφίες

O Γιάννης έπαιξε για χρόνια μπάλα στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού, υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2015 και αγωνίστηκε στο Κύπελλο Ελλάδος με την φανέλα των Πειραιωτών

Παιδί της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είναι ο Καζίμ Λάτσι ο οποίος σκόραρε το 1ο γκολ με την φανέλα της Εθνικής Αλβανίας απέναντι στην Κροατία στο Euro 2024. 

O Γιάννης, όπως τον φώναζαν, όσο ήταν στην Ελλάδα βρήκε δίχτυα στο 11' με κεφαλιά στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστιικής και το πανηγύρισε έξαλλα. Ο 28χρονος Λάτσι έμαθε ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό και μεγάλωσε στην Ακαδημία του. 



Αγωνίστηκε στα τμήματα Κ-17 και Κ-20 του Ολυμπιακού και αποτέλεσε μέλος της σπουδαίας ομάδας Νέων που κατέκτησε τα πρωταθλήματα Ελλάδας το 2015 και το 2016. Με την φανέλα του Ολυμπιακού έπαιξε 2 σεζόν στο UEFA Youth League. 



Τη σεζόν 2014-15 σκόραρε μάλιστα 2 φορές απέναντι στην Γιουβέντους και στη Μάλμο. Την επόμενη έκανε σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου και στην Άρσενακ. Ξεχώρισε ως αμυντικό χαφ αλλά είχε πάντα το γκολ. Παίκτης ειδικών αποστολών, δουλευταράς και πάντα πιστός στο πλάνο του προπονητή. Παιδί από καλή οικογένεια με τους γονείς του να είναι πάντα δίπλα του και να μην χάνουν αγώνα του! 



Το 2015 η ΠΑΕ Ολυμπιακός του πρόσφερε επαγγελματικό συμβόλαιο. Ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων μαζί με τους Ρέτσο, Ανδρούτσο, Νικολάου και Μανθάτη. Στη μεγάλη ομάδα του Ολυμπιακό έπαιξε μόνο σε ένα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο το 2016. 



Εν συνεχεία δόθηκε δανεικός στον ΑΠΟΕΛ, συνέχισε στον Λεβαδειακό και από εκεί το 2019 συνέχισε ως δανεικός στη γαλλική Αζαξιό. Στην Αξαξιό έμεινε για χρόνια και το 2022 βρέθηκε στην Σπάρτα Πράγας με την οποία κέρδισε 2 πρωταθλήματα Τσεχίας. 

Την περασμένη σεζόν η Σπάρτα Πράγας έπαιξε στο Europa League απέναντι στην Λίβερπουλ και ο Καζίμ συνάντησε τον παλιό του συμπαίκτη, Κώστα Τσιμίκα. 

Στην Εθνική Αλβανίας έπαιξε για πρώτη φορά το 2020. Στο Euro 2024 έπαιξε για 22' απέναντι στην Ιταλία και ξεκίνησε βασικός με τους Κροάτες. Μετράει 29 συμμετοχές 4 γκολ με την Εθνική Αλβανίας. 



Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Στις φλόγες παραδόθηκε αίθουσα εκδηλώσεων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακίνητα: Τα ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών - Πού κοστίζει €7.000 το τετραγωνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr