Σπαλέτι: Θα πρέπει να... ανεχθούμε την ποιότητα της Ισπανίας

Ιταλία - Ισπανία κοντράρονται την Πέμπτη στη 2η αγωνιστική του Euro 2024

Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής Λουτσιάνο Σπαλέτι δήλωσε ότι «ανησυχεί» περισσότερο για το «επίπεδο παιχνιδιού» της Ιταλίας παρά για τις σίγουρα «εντυπωσιακές» ικανότητες της Ισπανίας, την οποία αντιμετωπίζει αύριο (20/6-22:00) στο Γκελζενκίρχεν.

«Τι με απασχολεί περισσότερο για την Ισπανία; Είναι το επίπεδο παιχνιδιού μας, αυτό είναι το κλειδί του αγώνα, είμαι πιο προσεκτικός σε αυτό», απάντησε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σήμερα (19/56) σε συνέντευξη Τύπου.

«Η Ισπανία ξέρει πώς να κάνει πράγματα που είναι εντυπωσιακά, θα πρέπει να...ανεχθούμε την ποιότητά τους», είπε, επιβεβαιώνοντας ότι έχει «τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτήν την ομάδα, για την ιστορία της, αλλά δεν πρέπει να πιστεύει ότι είναι πιο δυνατή από αυτήν που είναι, έχουμε κι εμείς ικανότητες, θα προσπαθήσουμε τα πάντα για να τις νικήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Ιταλός προπονητής επαίνεσε την «ισπανική σχολή ποδοσφαίρου», η οποία έχει γίνει «αναγνωρισμένη γιατί έχει το θάρρος να κρατά πάντα την ίδια ιδέα για το παιχνίδι». «Από ποδοσφαιρική άποψη, έχουν τα πάντα, ατομικές ιδιότητες, ομαδικές ιδιότητες», είπε.

Αυτό που κάνει καλά η Ισπανία, «εμπνεόμαστε από αυτό, είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, το πρέσινγκ, στο οποίο συμμετέχει ακόμη και ο τερματοφύλακας», πρόσθεσε.

«Πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο για να μπορέσουμε να παίξουμε το ποδόσφαιρό σας», απάντησε σε έναν Ισπανό δημοσιογράφο. «Είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο στον κόσμο; Δεν πρέπει να υπερεκτιμάτε τον εαυτό σας, υπάρχουν άλλα έθνη που παράγουν επιθετικό, ελκυστικό ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε.

Ο Σπαλέτι ζήτησε από τους παίκτες του να διατηρήσουν ένα επίπεδο συγκέντρωσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα:
«Θα πρέπει να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο έντασης για 90 λεπτά, να παίξουμε γρήγορα, αν δεν το κάνουμε αυτό, θα μας κάνουν κακό. Είναι μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις της καριέρας μου. Είναι ένας αγώνας που μπορεί να γίνει μια μεγάλη ιστορία για να πω αργότερα», εξήγησε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βάρης - Κορωπίου: Στις φλόγες παραδόθηκε αίθουσα εκδηλώσεων - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Ακίνητα: Τα ελληνικά νησιά στις προτιμήσεις των ξένων αγοραστών - Πού κοστίζει €7.000 το τετραγωνικό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr