Euro 2024: Εύκολα το 2Χ2 η Γερμανία, προβάδισμα για τους 16 η Ελβετία, σόκαρε την Κροατία η Αλβανία - Δείτε τα 8 γκολ

Η Γερμανία χωρίς να ζοριστεί νίκησε 2-0 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στους 16, ενώ στο άλλο ματς του Α' ομίλου Ελβετία και Σκωτία έμειναν στο 1-1 - Η Αλβανία ισοφάρισε στο 90'+5' την Κροατία, αλλά κι οι δύο είναι κοντά στον αποκλεισμό

Ξεκίνησε η 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 και η οικοδέσποινα Γερμανία έκλεισε νωρίς, νωρίς μια θέση στην επόμενη φάση, ενώ η Ελβετία παρά το 1-1 με την Σκωτία είναι το φαβορί για τη 2η θέση καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει οι Ελβετοί να ηττηθούν με τουλάχιστον 3-0 από τους Γερμανούς και οι Σκωτσέζοι να κερδίζουν με τουλάχιστον 5-0 τους Ούγγρους.

Στον Β' όμιλο Αλβανία και Κροατία πήραν τον πρώτο τους βαθμό, αλλά κι οι δύο κινδυνεύουν να αποχαιρετήσουν πρόωρα το τουρνουά. Για τους Αλβανούς αυτό δεν θα συνιστά αποτυχία (παίζοντας σε όμιλο με Ιταλία, Ισπανία και τον σημερινό τους αντίπαλο), αλλά για τους Κροάτες θα είναι το εφιαλτικό αντίο της κορυφαίας γενιάς τους... Κι όλα αυτά προέκυψαν από ένα φοβερό ματς που κρίθηκε στο 90'+7.

Γερμανία-Ουγγαρία 2-0 (Α' όμιλος)



Αυτή τη φορά τα «πάντσερ» δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους, αλλά πήραν το δεύτερο τρίποντο σε ισάριθμους αγώνες, επικρατώντας με 2-0 της Ουγγαρίας και έγιναν η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ της διοργάνωσης.

Οι Ούγγροι ήταν μαχητικοί ξεκίνησαν καλά τον αγώνα και δεν πτοήθηκαν όταν στο 22' ο Μουσιάλα άνοιξε το σκορ (ο πρώτος με 2 γκολ μέχρι στιγμής στο Euro) και απείλησαν με την ισοφάριση όμως ο Νόιερ ήταν ανίκητος.

Στο β' ο ρυθμός έπεσε με τους Ούγγρους να απειλούν πάλι στο 60', αλλά αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το 2-0 από τον Γκουϊντογκάν στο 67' κι εκεί τελείωσαν όλα.

Σκωτία-Ελβετία 1-1 (Α' όμιλος)


Οι Σκωτσέζοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο μετά την συντριβή της πρεμιέρας από τη Γερμανία, ενώ οι Ελβετοί ήταν πολύ πιο άνετοι έχοντας κερδίσει την Ουγγαρία.

Το γκολ του ΜακΤόμινεϊ στο 13' έβαλε φωτιά στο γήπεδο της Κολωνίας...



...ωστόσο η γκολάρα του Σακίρι επανέφερε την ισορροπία, με την Ελβετία να χάνει ευκαιρίες μέχρι το τέλος του Β' ημιχρόνου για την ανατροπή.



Στο β' ημίχρονο οι Σκωτσέζοι πίεσαν, έκαναν φάσεις για το γκολ της νίκης (είχαν και δοκάρι), όπως κι οι Ελβετοί που βρήκαν χώρους, αλλά το τελικό 1-1 δεν άλλαξε.


Α' όμιλος
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Γερμανία - Σκωτία 5-0
Ουγγαρία - Ελβετία 1-3

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής
Γερμανία - Ουγγαρία 2-0
19/06, 22:00: Σκωτία - Ελβετία

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής
23/06, 22:00: Ελβετία - Γερμανία
23/06, 22:00: Σκωτία - Ουγγαρία

H βαθμολογία του Α' ομίλου
1.Γερμανία, 7-1, 6
2.Ελβετία, 3-1, 3
3.Ουγγαρία, 1-5, 0
4.Σκωτία, 1-5, 0

Κροατία-Αλβανία 2-2 (Β' όμιλος)



Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής στον Β' όμιλο άνοιξε με τη ματσάρα στο Αμβούργο που δεν είχε νικητή... Η Αλβανία μέχρι το 74' κρατούσε στα χέρια της ένα υπερπολύτιμο τρίποντο, καθώς είχε μπλοκάρει την Κροατία, ενώ προηγήθηκε στο σκορ από το 11' με τον (άλλοτε ποδοσφαιριστή των ακαδημιών του Ολυμπιακού) Λάτσι.

Η παρέα του Μόντριτς σε συνέχεια της κάκιστης πρεμιέρας με την Ισπανία ήταν και πάλι κάκιστη, αλλά οι Αλβανοί από το 50 και μετά γύρισαν εντελώς πίσω και το πλήρωσαν.

Στο 74' ο Κράμαριτς και στο 76' ο Γκιασούλα με αυτογκόλ διαμόρφωσαν το 2-1 για τους Κροάτες που... ανάσαναν, ωστόσο το φινάλε τους έβαλε ξανά υπό καθεστώς πίεσης.

Οι Αλβανοί προειδοποίησαν με τη διπλή χαμένη ευκαιρία του Ντάκου στο 90'+3' και τελικά ισοφάρισαν σε 2-2 με τον Γκιασούλα στο 90'+7'.

Ο βαθμός πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Αλβανούς, ωστόσο αμφότερες οι ομάδες κινδυνεύουν να αποκλειστούν καθώς πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν (η μεν Κροατία την Ιταλία, η δε Αλβανία την Ισπανία).

Β' όμιλος
Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Ισπανία – Κροατία 3-1
Ιταλία – Αλβανία 2-1

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής
Κροατία – Αλβανία 2-2
20/6, 22:00 Ισπανία – Ιταλία,

Το πρόγραμμα της τρίτης αγωνιστικής
24/6, 22:00 Κροατία – Ιταλία
24/6, 22:00 Αλβανία – Ισπανία

Η βαθμολογία
1.Ισπανία, 3-0, 3
2.Ιταλία, 2-1, 3
3.Αλβανία, 3-4, 1
4.Κροατία, 2-5, 1
*Ισπανία και Ιταλία έχουν από ένα ματς λιγότερο

Ειδήσεις σήμερα:

Κασσελάκης: Απέλυσε τον Γιώργο Τσίπρα από συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Live Update: Μπήκε σε σπίτια η πυρκαγιά στη Βάρης - Κορωπίου - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις (βίντεο & φωτογραφίες)

Ποινική δίωξη στην πρώην σύζυγο του Λύτρα - Ανοιχτό το ενδεχόμενο έκδοσης εντάλματος για τον ποινικολόγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr