Προκρίθηκε στους «16» η Ισπανία, 1-0 την Ιταλία - Δείτε το γκολ

Προκρίθηκε στους «16» η Ισπανία, 1-0 την Ιταλία - Δείτε το γκολ

Καλύτερη η Ισπανία αλλά κέρδισε με αυτογκόλ του Καλαφιόρι (55') - Δοκάρι ο Νίκο Γουίλιαμς που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των νικητών 

spain_win
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, η Ισπανία νίκησε 1-0 την Ιταλία στο Γκελζενκίρχεν και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου στο EURO 2024.

Παρά το «φτωχό» σκορ, το οποίο μάλιστα διαμορφώθηκε από αυτογκόλ (Καλαφιόρι 55΄), το ματς ήταν μία 90λεπτη επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας για την Ισπανία που προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στους «16».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d253iti4uwg1)



Κλείσιμο
Καιταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο η Ισπανία, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους πρωταθλητές Ευρώπης, από την πρώτη στιγμή. Μόλις στα 90 δευτερόλεπτα παιχνιδιού ο Πέδρι με κεφαλιά από πολύ κοντά υποχρέωσε τον Ντοναρούμα σε δύσκολη απόκρουση. Στο 10΄ η «Ρόχα» έχασε κλασική ευκαιρία σε εξ επαφής κεφαλιά-άουτ του Γουϊλιαμς μετά από σέντρα του Μοράτα. Και στο 24΄ ήταν ξανά ο «Τζίτζο» Ντοναρούμα που σταμάτησε την προσπάθεια του Μοράτα από πλάγια θέση.

Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα στο τέλος του α΄ ημιχρόνου, αντικατοπτρίζει πλήρως τη μορφή του αγώνα. Στο 61-39 η κατοχή της μπάλας για την Ισπανία που είχε 9 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις μίας των «ατζούρι», ένα σουτ χωρίς τύχη του Κιέζα στο 45+1΄.

Οι αλλαγές ήταν επιβεβλημένες για τους «ατζουρι» και πράγματι ο Σπαλέτι έριξε στο ματς άμεσα τους Κριστάντε, Καμπιάζο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του κέντρου, ώστε να μην μεταφέρουν η Ισπανία τη μπάλα τόσο εύκολα ανάμεσα στις γραμμές. Όμως οι Ίβηρες δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και στο 52΄ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία όταν ο Πέδρι έκανε κακό τελείωμα στην ασίστ του Κουκουρέγια.

Εν τέλει ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν οι επιθετικοί των Ισπανών, το έκανε για... χάρη τους ένας Ιταλός αμυντικός Στο 55΄ από γύρισμα του Γουίλιαμς και απόκρουση του Ντοναρούμε, έγινε η κόντρα στα πόδια του Καλαφιόρι και κατέληξε στα δίχτυα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d254dt4n4969)

«Πικρό» το αυτογκόλ για οποιαδήποτε ομάδα, αλλά η «Ρόχα» άξιζε απόλυτα το προβάδισμα. Στο 58΄ ο Καμπιάζο έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στην κεφαλιά του Λε Νορμάντ ενώ η ισπανική επέλαση συνεχιζόταν αδιάκοπα. Αλλαγές ο Σπαλέτι μήπως αλλάξει τίποτα, δοκάρι η Ισπανία στο 71΄ σε κεραυνό του Νίκο Γουϊλιαμς!

Το γεγονός ότι πλησιάζαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και η «Σκουάντρα Ατζούρα» ήταν ακόμα μέσα στο ματς, από μόνο του αποτελούσε μαγική εικόνα. Δεν μπορούσε, όμως, να πετύχει κάτι καλύτερο και τώρα πλέον θα πρέπει να αποφύγει την ήττα από την Κροατία στην τελευταία αγωνιστική (24/6) για να μην επιστρέψει πρόωρα στη Ρώμη...


Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβένια)

Κίτρινες: Ρόδρι, Λε Νορμάντ, Καρβαχάλ - Ντοναρούμα, Κριστάντε

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Ουνάι Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Φαμπιάν Ρουϊθ (90+4΄ Μερίνο), Ρόδρι, Πέδρι (71΄ Μπαένα), Γιαμάλ (71΄ Φεράν Τόρες), Μοράτα (78΄ Ογιαρθάμπαλ), Νίκο Γουϊλιαμς (78΄ Αγιόθε Πέρεθ)

ΙΤΑΛΙΑ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπαστόνι, Καλαφιόρι, Ντιμάρκο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο (46΄ Κριστάντε), Κιέζα (64΄ Τζακάνι), Φρατέζι (46΄ Καμπιάζο), Πελεγκρίνι (82΄ Ρασπαντόι), Σκαμάκα (64΄ Ρετέγκουϊ)

* Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε με την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του πρώην γενικού γραμματέα της UEFA, Γκέρχαρντ Άιγκνερ.
* Απών από το επόμενο ματς της Ισπανίας (με Αλβανία) θα είναι ο Ρόδρι που συμπλήρωσε δύο κίτρινες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Λύτρας: Σερί πλειστηριασμών μετά τη μεζονέτα και για γραφεία στην Αθήνα

Τhe Ilisian: Το νέο όνομα του Hilton της Αθήνας

Ποιοι και πότε θα πάρουν το «κοινωνικό μέρισμα» από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ