ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Euro 2024: Θρίαμβος της Πορτογαλίας, ανάσα για Βέλγιο, ιστορικός βαθμός της Γεωργίας - Δείτε τα γκολ

Euro 2024: Θρίαμβος της Πορτογαλίας, ανάσα για Βέλγιο, ιστορικός βαθμός της Γεωργίας - Δείτε τα γκολ

Η Πορτογαλία διέλυσε 3-0 την Τουρκία και προκρίθηκε στους 16 του Euro 2024 - Στον αγώνα Τουρκία-Τσεχία θα κριθεί η 2η θέση με τους Τσέχους να μένουν στο 1-1 με τη Γεωργία - Έμεινε ζωντανό το Βέλγιο με 2-0 επί της Ρουμανίας

arthrou-euro-2024
Γράφτηκε ιστορία στις σημερινές αναμετρήσεις της αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Euro 2024, ενώ στο ματς του 5ου ομίλου το Βέλγιο χαμογέλασε για πρώτη φορά και τέσσερις ομάδες (Ρουμανία, Σλοβακία, Ουκρανία) έχουν από τρεις βαθμούς!

Βέλγιο-Ρουμανία 2-0 (Ε' όμιλος)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26u8qb9w03l)


Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν σε... νευρική κρίση μετά την ήττα από την Σλοβακία, αλλά στην πρώτη φάση του αγώνα (στο 2') είδαν τον Γιούρι Τίλεμανς (τον οποίο δεν είχε ξεκινήσει στην πρεμιέρα ο Τεντέσκο) να σκοράρει από ασίστ του Λουκάκου, αλλάζοντας άρδην την ψυχολογία.

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26s2eh8339l)


Παρόλο που αμυντικά και πάλι είχαν ζητήματα (αλλά ο Καστέλς όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί) καθώς οι Ρουμάνοι έδειξαν και πάλι καλά στοιχεία (αλλά τους έλλειπε η αποφασιστικότητα) από τη μέση και μπροστά ήταν εξαιρετική δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν αξιοποίησαν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26s6rup03m9)

Μάλιστα ο Ρομελού Λουκάκου είδε ένα τρίτο γκολ που πετυχαίνει στο Euro να ακυρώνεται μέσω VAR για οφσάιντ (εξείχε η μύτη του παπουτσιού του).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26sx3qn1keh)


Εκεί πολλοί φοβήθηκαν ότι θα γίνει η ζημιά, αλλά στο 79' από την ασίστ του Καστέλς (!) ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το 2-0 «τελειώνοντας» το ματς.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26tvxyw90ox)


Έτσι λοιπόν με την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής ο 5ος όμιλος έχει εξελιχθεί στον πλέον απρόβλεπτο της διοργάνωσης και δεν αποκλείεται η πρόκριση να κριθεί στη διαφορά τερμάτων!


Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Ρουμανία – Ουκρανία 3-0
Βέλγιο – Σλοβακία 0-1

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Σλοβακία – Ουκρανία 1-2
Βέλγιο-Ρουμανία 2-0

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής
26/6, 19:00 Ουκρανία – Βέλγιο, ΕΡΤ1
26/6, 19:00 Σλοβακία – Ρουμανία, ΕΡΤ3

Η βαθμολογία
1.Ρουμανία, 3-2, 3
2.Βέλγιο, 2-1, 3
3.Σλοβακία, 2-2, 3
4.Ουκρανία, 2-4, 3


Τουρκία-Πορτογαλία 0-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26ql7nmqvk9)


Η Πορτογαλία προκρίθηκε στους 16 μετά το 3-0 επί της Τουρκίας με τον Ρονάλντο να ισοφαρίζει το ρεκόρ των ασίστ σε τελική φάση (έφτασε τις 8 όσες και ο Τσέχος Κάρελ Πομπόρσκι) και να δημιουργεί ένα νέο απίστευτο καθώς ο αγώνας διεκόπη τέσσερις φορές από ισάριθμες εισβολές φιλάθλων που ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του (ενώ άλλη μία εισβολή έγινε μετά το τέλος του ματς).

Ο αγώνας είχε ένα καλό πρώτο εικοσάλεπτο με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ωστόσο στο 21' ο Μπερνάρντο Σίλβα άνοιξε το σκορ για τους Πορτογάλους και στο 28' είχαμε την πιο περίεργη φάση του τουρνουά με τον (πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού) Σαμέτ Ακαϊντίν να πετυχαίνει ένα απίθανο αυτογκόλ!

Η Τουρκία σοκαρισμένη απ' αυτήν την εξέλιξη ουσιαστικά δεν έβγαλε αντίδραση ποτέ με τον Κριστιάνο στο 56' να ξαφνιάζει τους πάντες όταν βρέθηκε στο τετ α τετ αλλά αντί να προσπαθήσει να πετύχει το πρώτο του γκολ επέλεξε να δώσει την ασίστ στον Φερνάντες για το 0-3. Ένα ρεκόρ δεν εγινε (θα γινόταν ο γηραιότερος σκόρερ σε τελική φάση και ο μόνος που έχει σκοράρει σε έξι τελικές φάσεις), ένα άλλο ισοφαρίστηκε (αυτό με τις ασίστ).


Γεωργία-Τσεχία 1-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d26n04h65g6x)


Ιστορία έγραψε και η Γεωργία η οποία πανηγύρισε τον πρώτο της βαθμό σε Euro αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από την Τσέχια που έπεσε πάνω στον (σχεδόν) ανίκητο Μαμαρντασβίλι.

Ο τελευταίος έκανε σωρεία επεμβάσεων καθώς η Τσεχία κυριαρχούσε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και στο 45'+4' μέσω VAR ήρθαν τα πάνω κάτω καθώς η Γεωργία κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μικαουτάντζε!

Οι Τσέχοι, έχοντας χάσει κι από την Πορτογαλία ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά κατάφεραν να ισοφαρίσουν νωρίς στο Β' ημίχρονο με τον Σικ στο 59' και έπαιξαν κυριολεκτικά μονότερμα τους αντιπάλους τους. Όμως όχι απλά δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ της νίκης, αλλά στο 90'+5' οι Γεωργιάνοι έφυγαν στην κόντρα κι ο Λομπζανίτζε έχασε την ευκαιρία του τουρνουά πλασάροντας άουτ!

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Τουρκία – Γεωργία 3-1
Πορτογαλία – Τσεχία 2-1

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής
Γεωργία – Τσεχία 1-1
Τουρκία – Πορτογαλία 0-3

Το πρόγραμμα της 3η αγωνιστικής
26/6, 22:00 Γεωργία – Πορτογαλία, ΕΡΤ1
26/6, 22:00 Τσεχία – Τουρκία, ΕΡΤ3

Η βαθμολογία
1.Πορτογαλία, 5-1, 6
2.Τουρκία, 3-4, 3
3.Τσεχία, 2-3, 1
4.Γεωργία, 2-4, 1

Ειδήσεις σήμερα:

Οι Ελληνίδες της «διπλανής πόρτας» στο Only Fans

Βαρκελώνη: Θα έχει καταργήσει τελείως τη βραχυχρόνια μίσθωση για τουρίστες έως το 2028

Νάιτζελ Φάρατζ: Οργισμένες αντιδράσεις μετά τη δήλωση ότι η Δύση «προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν» στην Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network