Euro 2024: Για την καλή θέση η Αγγλία, «σφάζονται» Δανία, Σλοβενία και Σερβία

Euro 2024: Για την καλή θέση η Αγγλία, «σφάζονται» Δανία, Σλοβενία και Σερβία

Δείτε τι ώρα και σε ποια κανάλια μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δύο αποψινά (25/6) ματς του Euro 2024, Αγγλία - Σλοβενία και Δανία - Σερβία

slovenia-england
Μετά την πρόκριση και της Ιταλίας χάρη στην ισοφάρισή της στο τέλος απέναντι στους Κροάτες, συνεχίζουν να κλείνουν οι θέσεις για τη φάση των «16» του Euro 2024.

Οι Ιταλοί, μάλιστα, ήταν η ομάδα που μαζί με την Ελβετία ολοκλήρωσαν το πρώτο ζευγάρι των νοκ-αουτ. Συν τοις άλλοις ο τερματισμός της Αλβανίας στους τρεις βαθμούς σήμανε πρόκριση για όσες ομάδες έχουν περισσότερους από τέσσερις βαθμούς -μιλώντας για τις καλύτερες τρίτες. Ανάμεσά τους είναι και η ΑγγλίαΓαλλία και Ολλανδία οι άλλες δύο.

Με τη Γερμανία να περιμένει να μάθει αντίπαλο, που δεν θα είναι άλλη από αυτή που θα τερματίσει δεύτερη στον Γ' όμιλο, πάμε να δούμε τα αποψινά ματς.

Στου δρόμου τα μισά για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, στο Group C έχει πανηγυριστεί μόλις μία νίκη μέχρι τώρα, αυτή της εθνικής Αγγλίας κόντρα στη Σερβία με το ισχνό 1-0. Οι Άγγλοι θα έχουν απέναντί τους για την τελευταία αγωνιστική τη Σλοβενία και όλοι όσοι παρακολουθούν την πορεία της αναμένουν με μεγάλη περιέργεια για να δουν εάν το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα βγάλει αντίδραση είτε θα προβληματίσει και πριν πάει στα νοκ άουτ. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Άγγλο κόουτς, ερωτηματικό αποτελεί η ενδεκάδα μετά τη σκληρή κριτική που έχει δεχθεί τις προηγούμενες ημέρες. Από την πλευρά τους οι Σλοβένοι παραμένουν χωρίς νίκη σε τελικά Euro και ευελπιστούν πως την καλή θα την κάνουν σήμερα. Δεν σημειώνονται προβλήματα ούτε για την ομάδα του Ματίας Κεκ.

Δανία - Σερβία στο άλλο παιχνίδι, με τους Σέρβους να μην έχουν κερδίσει εδώ και επτά παιχνίδια σε τελική φάση διοργάνωσης (τελευταία τους επιτυχία στο Μουντιάλ του 2018) και τους Δανούς να δείχνουν αποφασισμένοι για πρόκριση ακόμη κι αν για την ώρα μετρούν δύο ισοπαλίες στα γήπεδα της Γερμανίας. Και από τις δύο ομάδες φαίνεται να λείπει αυτό το «κάτι» που θα κάνει τη διαφορά, ωστόσο η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει κατά τι υπέρ των Σκανδιναβών. Η περισσότερη πίεση θεωρητικά συγκεντρώνεται στο βαλκανικό στρατόπεδο, με τους Δανούς να έχουν το πλεονέκτημα να παίξουν παιχνίδι αντεπιθέσεων για την ισοπαλία, που τους κάνει εάν δεν βγάλουν τα μάτια τους κόντρα στη Σλοβενία οι Άγγλοι.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Κλείσιμο
1. Αγγλία 4β. +1 γκολ
2. Δανία 2β. 0 γκολ
3. Σλοβενία 2β. 0 γκολ
4. Σερβία 1β. -1 γκολ

Τα σενάρια πρόκρισης για τις τέσσερις ομάδες:

Αγγλία: Η ήττα της Αλβανίας σημαίνει ότι έστειλε την Αγγλία δεδομένα στην επόμενη φάση έστω και ως καλύτερη 3η ομάδα του ομίλου της. Οι Άγγλοι θα είναι από τις προνομιούχες θέσεις στη φάση των 16 εάν δεν ηττηθούν, ή εάν η Δανία δεν κερδίσει την Σερβία. Τερματίζουν πρώτοι είτε με νίκη τους, είτε με ισοπαλία τους και μη νίκη των Δανών. Σε περίπτωση ισοπαλίας των «τριών λιονταριών» και νίκη της Δανίας, τότε θα συνυπολογιστούν τα κριτήρια ισοβαθμίας για να αποφασιστούν οι θέσεις 1-2.

Δανία: Περνάει στην επόμενη φάση με νίκη κόντρα στους Σέρβους. Αν Δανία και Σλοβενία φέρουν αμφότερες ισοπαλία, τότε οι θέσεις 2-3 θα κριθούν με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας. Αν Δανοί και Σλοβένοι νικήσουν τότε θα καταλάβουν τις δυο πρώτες θέσεις. Το ίδιο ισχύει και εάν κερδίσουν οι Δανοί και φέρουν «Χ» οι Άγγλοι. Ισοβαθμία στις θέσεις 3-4 θα έχουμε ανάμεσα σε Δανία και Σλοβενία εάν ηττηθούν. Αν ηττηθεί και κερδίσουν οι Σλοβένοι, τότε αποχαιρετά το τουρνουά.

Σλοβενία: Με νίκη είναι στη φάση των «16» και εάν δεν κερδίσει η Δανία, θα πάρει και την πρωτιά του ομίλου. Σλοβένοι και Δανοί θα καταλάβουν με ισοβαθμία τις θέσεις 1-2 εάν κερδίσουν αμφότεροι, τις θέσεις 2-3 με ισοπαλία, και τις 3-4 με ήττα τους. Με ήττα της Σλοβενίας και ισοπαλία της Σερβίας οι δύο ομάδες θα πάει στο tie break και πάλι για τις θέσεις 3-4.

Σερβία: Προκρίνεται εάν κερδίσει τη Δανία και η Σλοβενία δεν κερδίσει την Αγγλία. Εάν κερδίσουν και κερδίσει και η Σλοβενία τότε οι Σέρβοι θα τερματίσουν στην 3η θέση. Εάν φέρουν ισοπαλία και χάσει η Σλοβενία, τότε θα καταλάβουν τις θέσεις 3-4 με βάση τα κριτήρια ισοβαθμίας. Με ήττα ή ισοπαλία της Σερβίας και μη ήττα των Σλοβένων, μένει εκτός.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Αγγλία - Σλοβενία @22:00 ΕΡΤ1
Δανία - Σερβία @22:00 ΕΡΤ3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ