Euro 2024: Το απίθανο σενάριο που στέλνει την Κροατία στους «16»

Η Κροατία ήταν μέχρι το 90'+8'του αγώνα της με την Ιταλία στους «16» του EURO, αλλά πλέον αναζητά ένα «θαύμα» για να συνεχίσει στα νοκ-άουτ

Από τον ποδοσφαιρικό παράδεισο στην αντίστοιχη κόλαση βρέθηκε χθες (24/6) η εθνική Κροατίας, καθώς μέχρι και το 90'+8' κέρδιζε 1-0 την Ιταλία και με αυτό το αποτέλεσμα έπαιρνε το «εισιτήριο» για τους «16» του Euro 2024.

Τότε όμως ο Τζακάνι ισοφάρισε για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στην τελευταία φάση του αγώνα και χάρις στο 1-1 οι μεν Ιταλοί πέρασαν 2οι και απευθείας στα νοκ-άουτ, οι δε Κροάτες 3οι και περιμένουν την ολοκλήρωση όλης της group phase ώστε να δουν αν θα συνεχίσουν.

Ως γνωστόν στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 4 καλύτερες «τρίτες» ομάδες και αυτή τη στιγμή στην επί μέρους κατάταξη η Χρβάτσκα είναι 5η.

Μαθηματικά η ομάδα του Λούκα Μόντριτς δεν έχει αποκλειστεί, όμως κακά τα ψέμματα ο 38χρονος και η παρέα του αναζητούν ένα θαύμα.

Για να συνεχίσουν λοιπόν στη διοργάνωση χρειάζεται να βάλει δύο «τρίτες» από κάτω και πρέπει να συμβούν τα εξής:

Α) Ηττα της Τσεχίας από την Τουρκία στις 26 Ιουνίου.
Β) Ηττα της Γεωργίας από την Πορτογαλία στις 26 Ιουνίου.
Γ) Ηττα της Σλοβενίας από την Αγγλία απόψε (25/6) με τρία γκολ χωρίς να σκοράρει ή αν σημειώσει ένα τέρμα ή με περισσότερα από τρία γκολ διαφορά αν βρει δίχτυα περισσότερες από δύο φορές.
Δ) Στο παιχνίδι Δανία-Σερβία που επίσης θα διεξαχθεί απόψε ή να κερδίσει η Δανία έστω με «μισό»-μηδέν ή η Σερβία με τρία γκολ διαφορά χωρίς να σκοράρουν οι Δανοί ή με περισσότερα από τρία διαφορά αν βρουν δίχτυα οι Σκανδιναβοί.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr