Euro 2024: Δημοσιογράφος «ξέχασε» την ερώτηση και ζήτησε από τον Μόντριτς να μην αποσυρθεί - Δείτε βίντεο

Μια πολύ όμορφη στιγμή ανάμεσα στον Κροάτη θρύλο και Ιταλό δημοσιογράφο μετά την πρόκριση της «σκουάντρα ατζούρα»

Ο Λούκα Μόντριτς στήνει τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι και ο χρόνος παγώνει. Για δευτερόλεπτα οι σκέψεις «θα το βάλει - θα το χάσει» διαδέχονται η μία την άλλη στο μυαλό όσων παρακολουθούν το ματς της εθνικής Κροατίας κόντρα στην εθνική Ιταλίας.

Είναι σαν να μοιάζει γραφτό, τόσο στο θετικό όσο και στο αρνητικό σενάριο. Διαφορετικές ερμηνείες, άλλωστε.

Ευστοχεί και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κουβαλήσει στις «γερασμένες» πλάτες του τους υπόλοιπους. Αστοχεί και δεν υπάρχει καλύτερο μήνυμα πως ο χρυσός κύκλος έχει κλείσει για τους Κροάτες.

Τελικά ο Μόντριτς το χάνει και ως κάτι πολύ περισσότερο από ιδιαίτερος παίκτης που είναι, επιστρέφει δευτερόλεπτα αργότερα για να κάνει το τέλειο τελειώμα στο «Γ» του Τζίτζιο Ντοναρούμα που μέχρι εκείνο το σημείο είχε απάντηση για όλα.



Το 1-0 για την Κροατία είναι γεγονός και όλοι νομίζουν ότι η Ιταλία θα μείνει τρίτη. Η άμυνα καταρρέει και ο Ματία Τζιακάνι με ένα άπιαστο πλασέ διαμορφώνει σε νεκρό χρόνο το 1-1.



Ο Μόντριτς είναι απογοητευμένος, δεν έχει πάρει ποτέ πιο πικρό βραβείο MVP, σε μια... χάρη που δεν την ήθελε. Η φωτογραφία του τα λέει όλα.



Στα παπούτσια του σπουδαίου Κροάτη μέσου προσπάθησε να μπει ένας Ιταλός δημοσιογράφος λίγο αργότερα, ο οποίος πήγε στη συνέντευξη Τύπου με αποκλειστικό σκοπό να αδράξει την ευκαιρία και να αποθεώσει τον Μόντριτς, χωρίς να του κάνει καμία ερώτηση.

«Χαίρετε, Λούκα. Από έναν Ιταλό δημοσιογράφο, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για όλα όσα έχεις δείξει, όχι μόνο σήμερα, αλλά κατά τη διάρκεια της καριέρας σου. Ακόμη μία φορά έφυγες σαν τοπ παίκτης, σκοράροντας ακόμη κι αν έχασες το πέναλτι. Ήθελα απλώς να σου πω αυτό και να σου ζητήσω να μην αποσυρθείς ποτέ γιατί είσαι ένας από τους πιο ωραίους παίκτες που έχω σχολιάσει ποτέ», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Η απάντηση του Μόντριτς: «Σε ευχαριστώ πολύ γι' αυτή τη σπουδαία αφιέρωση. Σε ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Θα ήθελα κι εγώ να συνεχίσω να παίζω για πάντα αλλά θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να κρεμάσω τα παπούτσια μου. Θα συνεχίσω να παίζω, δεν ξέρω ακόμα για πόσο, αλλά σ' ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου».





Πάντως ακόμα δεν έχουν τελειώσει όλα για τους Κροάτες, οι οποίοι ελπίζουν σε ένα αρκετά τρελό σενάριο για να συνεχίσουν στη διοργάνωση ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr