Euro 2024: Πέρασε η Πορτογαλία στον 6ο όμιλο - Μάχη σήμερα ανάμεσα σε Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία για πρόκριση

Euro 2024: Πέρασε η Πορτογαλία στον 6ο όμιλο - Μάχη σήμερα ανάμεσα σε Τουρκία, Τσεχία, Γεωργία για πρόκριση

Νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για τη φάση των «16» του Euro θέλουν οι «μικρές» του 6ου ομίλου του Euro 2024

portugal-turkey
Με ρυθμιστή την Τουρκία και το αποτέλεσμα του αγώνα κόντρα στην Τσεχία θα πορευθούν οι ομάδες του 6ου ομίλου στα γήπεδα της Γερμανίας. Η ομάδα του Βιτσέντσο Μοντέλα είναι στο +2 από Τσεχία και Γεωργία και σήμερα τίθεται αντιμέτωπη με τους Τσέχους, που ελπίζουν ακόμη χάρη στην τεράστια χαμένη ευκαιρία της Γεωργίας στην τελευταία φάση του προηγούμενου ματς.

Η Τουρκία τα έκανε μαντάρα αν και δεν ήταν κάκιστη κόντρα στους Πορτογάλους, ηττήθηκε με το βαρύ 3-0, σε ένα σκορ που διαμορφώθηκε από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, και πλέον καλείται να βγάλει αντίδραση. Μοιάζει λίγο περίεργο το κλίμα στις τάξεις της, αλλά σήμερα αναμένεται να είναι όλοι ενωμένοι.

Στην αντίπερα όχθη η Τσεχία είδε τον Γκιόργκι Μαμαντασβίλι να βγάζει διπλάσιο αριθμό αποκρούσεων και δεν μπόρεσε να κερδίσει σε ένα ματς που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε τελειώσει 4-2 υπέρ της (1-1 τελικό σκορ), οπότε τα ζητούμενα θα είναι δύο για απόψε: να παίξει πιο σκληρή άμυνα και να βρει έστω και λιγότερες, αλλά ποιοτικότερες επιθετικές προσπάθειες.

Στα αγωνιστικά νέα, εξαιρετικά αμφίβολος για τους Τσέχους είναι ο επιθετικός Πάτρικ Σικ, ο οποίος στο προηγούμενο έγινε ο πρώτος σκόρερ της χώρας σε τελική φάση Euro ξεπερνώντας τον θρύλο Μίλαν Μπάρος. Αμφίβολος είναι ο Σαμέτ Ακαϊντίν που έβαλε το αυτογκόλ της χρονιάς κόντρα στην Πορτογαλία και μετά αποχώρησε τραυματίας. Εκτός ο Αμπντουλκερίμ Μπαρντακσί, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες.

Σαν εθνικός ήρωας θα λατρεύεται ο Γκιόργκι Μαμαντασβίλι, ειδικά εάν περάσει η Γεωργία στην επόμενη φάση, με τον γκολκίπερ της Βαλένθια να είναι ο βασικός λόγος που οι Γεωργιανοί δεν έφτιαξαν βαλίτσες για επιστροφή (που θα ήταν και γεμάτες γκολ) από τη δεύτερη αγωνιστική. Οι Τσέχοι κατάφεραν να του βάλουν μόνο ένα γκολ, χαλώντας το μίνι πάρτυ που είχε στηθεί από το πρώτο ημίχρονο με το γκολ-πέναλτι του Ζορζ Μικαουτάτζε, και στο τέλος τα χαμόγελα επέστρεψαν με την εξασφάλιση του «Χ». Είναι φανερό πως ξέρει τις δυνατότητές της, αλλά στο Euro πήγε να το χαρεί μιας και μερικοί από αυτοί, αν όχι όλοι, δεν θα ξανά παίξουν ποτέ στα τελικά της διοργάνωσης.

Στο «στρατόπεδο» των Πορτογάλων τα πράγματα είναι ήρεμα. Το 2/2 τους έδωσε εύκολα το εισιτήριο για τους «16» του Euro 2024, κάτι που έτσι κι αλλιώς ήταν... δεδομένο βάσει της δυναμικής του ομίλου. Τώρα θέλουν και το 3/3, στη μοναδική ευκαιρία που έχει μια ομάδα από το να στερήσει στους Ισπανούς (σ.σ μοναδική ομάδα με απόλυτο στους φετινούς ομίλους) αυτή την αποκλειστικότητα.

Στα αγωνιστικά νέα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για τη μία, ούτε για την άλλη. Μοναδικός δεδομένος απών ο Ράφαελ Λεάο που έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Euro που παίρνει δύο κίτρινες στα δύο πρώτα ματς για «θέατρο». Λογικά δεν έχει σκοπό να καθίσει στον πάγκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που στο προηγούμενο προτίμησε να σπάσει τη μπάλα στον Μπρούνο Φερνάντες από το να σκοράρει. Βέβαια το έκανε και για να περάσει στην κορυφή της λίστας με τις ασίστ σε τελικά (8), οπότε τώρα θα ψάξει να βρει το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση του 2024.

Θυμηθείτε εδώ αναλυτικότερα τα δύο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής και δείτε τα γκολ

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Πορτογαλία 6β. +4 γκολ
Κλείσιμο
2. Τουρκία 3β. -1 γκολ
3. Τσεχία 1β. -2 γκολ
4. Γεωργία 1β. -2 γκολ

Τα σενάρια πρόκρισης για τις τέσσερις ομάδες:

Πορτογαλία: Έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη.

Τουρκία: Θα περάσει ως δεύτερη εάν δεν χάσει από την Τσεχία. Θα τερματίσει στην 3η θέση ακόμη και με ήττα, φτάνει η Γεωργία να μην κερδίσει την Πορτογαλία. Στο άλλο σενάριο, ήττα της και νίκη των Γεωργιανών δηλαδή, θα τερματίσει 4η και θα μείνει εκτός.

Τσεχία: Εάν κερδίσει την Τουρκία θα περάσει έστω ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Αν δεν κερδίσει τότε θα μείνει εκτός συνέχειας ακόμη κι αν τερματίσει στην 3η θέση.

Γεωργία: Εάν κερδίσει την Πορτογαλία θα περάσει έστω ως μία από τις καλύτερες τρίτες. Αν δεν κερδίσει τότε θα μείνει εκτός συνέχειας ακόμη κι αν τερματίσει στην 3η θέση.

Το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Ουκρανία - Βέλγιο @19:00 /ΕΡΤ1
Σλοβακία - Ρουμανία @19:00 /ΕΡΤ3
Γεωργία - Πορτογαλία @22:00 /ΕΡΤ1
Τσεχία - Τουρκία @22:00 /ΕΡΤ3

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρούτε διαδέχεται τον Στόλτενμπεργκ στο τιμόνι του ΝΑΤΟ

100 παιδιά εγκατέλειψαν κατασκήνωση στο Γραμματικό με εμετούς και υψηλό πυρετό

«Πνίγηκε» στις σκηνές μια από τις ωραιότερες παραλίες της Εύβοιας - Δείτε φωτογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network