Euro 2024: Δήμαρχος πόλης του Βελγίου κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία κατά την διάρκεια του αγώνα των δύο χωρών στο Euro

Euro 2024: Δήμαρχος πόλης του Βελγίου κλείνει τα σύνορα με τη Γαλλία κατά την διάρκεια του αγώνα των δύο χωρών στο Euro

Πρόκειται για την πόλη Βέρβικ που ανήκει στο Βέλγιο και συνδέεται με γέφυρα με το Βέρβικ Σουντ που γαλλικό

verbbik
Την Δευτέρα 1 Ιουλίου το Βέλγιο και η Γαλλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Ντίσελντορφ με έπαθλο μια θέση στα προημιτελικά του Euro 2024. 

Οι Γάλλοι προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλό τους, οι Βέλγοι ως δεύτεροι και έτσι για ακόμη μια φορά θα ... σφαχτούν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η ... μάχη βέβαια ανάμεσα στις δύο χώρες, με αφορμή τον αγώνα, ξεκίνησε από νωρίς. 

Ο δήμαρχος της πόλης Βέρβικ, η οποία έχει 18.000 κατοίκους και είναι στη δυτική Φλάνδρα, αποφάσισε να κλείσει τη γέφυρα, στην οποία υπάρχει συνοριακή διάβαση με τη Γαλλία και την πόλη Βέρβικ Σουντ, που ανήκει στους... απέναντι! 

Κλείσιμο


Ο Γιούρκο Κάσιερ, δήμαρχος του Βέρβικ, μετά από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε την απόφασή και εξήγησε: «Οι Γάλλοι είναι περισσότερο σωβινιστές από εμάς. Γνωρίζουμε από την εμπειρία μας ότι μετά από μία νίκη της Γαλλίας τους αρέσει να προκαλούν «τους μικρούς Βέλγους» και να τους πειράζουν από τα αυτοκίνητά τους. Έρχονται εδώ με τα αυτοκίνητά τους και οδηγούν σε όλη την πόλη, κορνάρουν και βγαίνουν και χορεύουν στον δρόμο. Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό και να μην προκαλέσουν τους κατοίκους να κάνουν ανόητα πράγματα». 

Η γέφυρα θα αποκλειστεί για τα αυτοκίνητα από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν την έναρξη του ματς ανάμεσα σε Βέλγιο και Γαλλία για το Euro 2024 και θα ανοίξει ξανά στις 6 το πρωί της Τρίτης.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και κατά την διάρκεια του αγώνα Γαλλίας-Βελγίου για το Μουντιάλ του 2018. Τότε οι Γάλλοι είχαν κερδίσει 1-0! 



Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: «Έπεσε ο κεραυνός και το κορίτσι μου δεν σηκώθηκε ξανά» - Συγκλονίζει ο πατέρας της 13χρονης

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τους Δημοκρατικούς – Γιατί είναι δύσκολο να αντικατασταθεί ο Μπάιντεν

Τροχαίο στην Κάρυστο: Ξεσπούν η θεία και η γιαγιά του 16χρονου που παρασύρθηκε από νταλίκα - «Πήγε για καφέ και δεν γύρισε ποτέ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ