Μάχη Πορτογαλίας - Σλοβενίας στη Φρανκφούρτη για το εισιτήριο των προημιτελικών - Σέντρα στις 22:00 - Οι ενδεκάδες

Μάχη Πορτογαλίας - Σλοβενίας στη Φρανκφούρτη για το εισιτήριο των προημιτελικών - Σέντρα στις 22:00 - Οι ενδεκάδες

Η Πορτογαλία του Ρονάλντο θέλει να ξεπεράσει την ήττα από την Γεωργία και να δείξει ότι είναι το φαβορί απέναντι στη Σλοβενία - Μετάδοση από την ΕΡΤ-1

portogalia_slovenia_xr
Στις 22:00 στο «Waldstadion» της Φρανκφούρτης, η Πορτογαλία εκ των μεγάλων φαβορί για τον εφετινό τίτλο, θα αντιμετωπίσει την τρομερά ανταγωνιστική που εξασφάλισε την πρόκρισή της σε νοκ-άουτ φάση EURO για πρώτη φορά στην Ιστορία της, μετά τις τρεις ισοπαλίες που έφερε στον 3ο όμιλο απέναντι σε Δανία, Σερβία και Αγγλία.

Οι Σλοβένοι μάλιστα είχαν νικήσει τον περασμένο Μάρτιο τους Πορτογάλους με 2-0 σε φιλικό στη Λιουμπλιάνα με γκολ των Τσέριν και Έλσνικ, όμως αυτή τη φορά το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο και διαφορετικό.

Η ενδεκάδα της Πορτογαλίας

Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες, Φερνάντες, Παλίνια, Βιτίνια, Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λεάο.

Κλείσιμο
Η ενδεκάδα της Σλοβενίας

Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Μπάλκοβετς, Μπίγιολ, Ντρούκιτς, Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ, Σπόραρ, Σέσκο.

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο EURO. Η Γεωργία ήταν το τέλειο παράδειγμα για εμάς (σ.σ. ήττα 2-0 στον τελευταίο αγώνα του 6ου ομίλου). Όταν κερδίζουμε, δεν είναι επειδή το παιχνίδι είναι εύκολο. Είχαμε ένα φιλικό με τη Σλοβενία, αλλά δεν θα είναι το ίδιο τώρα. Είναι μια Εθνική Ομάδα που παίζει σαν σύλλογος: Πολύ αμυντικά, με δύο επιθετικούς που ασκούν μεγάλη επιρροή, και θα χρειαστεί να προετοιμαστούμε καλά από την πλευρά μας» ήταν το σχόλιο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για τον αγώνα με τους Σλοβένους, ενώ απ’ την πλευρά του ο προπονητής των «δράκων», Ματίας Κεκ, τόνισε: «Ήξερα ότι οι παίκτες μου θα τα κατάφερναν. Μερικοί ήταν δύσπιστοι για εμάς, αλλά δείξαμε την αξία μας στο γήπεδο. Ελπίζω να μην υπάρχουν άλλες αμφιβολίες ότι η Σλοβενία έχει κερδίσει τη θέση της στο EURO. Παίξαμε τα παιχνίδια με υψηλή ποιότητα και αυτό είναι μια καλή βάση για το μέλλον του σλοβενικού ποδοσφαίρου».

Μετά το εκτεταμένο ροτέισον του τελευταίου αγώνα με τη Γεωργία, ο Μαρτίνεθ αναμένεται να επαναφέρει τις βασικές επιλογές του στην ενδεκάδα, έχοντας πλέον διαθέσιμο και τον Λεάο ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Απ’ την άλλη πλευρά ο Κεκ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Γιάνζα, τη θέση του οποίου στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πάρει ο Γιούρε Μπάλκοβετς.

Στο όριο καρτών για τους Πορτογάλους είναι οι Ρονάλντο, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, Ζοάο Παλίνια, Πέδρο Νέτο και Ρουμπέν Νέβες, ενώ για τους Σλοβένους οι Μπιγιόλ, Τσέλαρ, Στογιάνοβιτς και Βιπότνικ.


Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένει ικανός» - Η οικογένεια του Μπάιντεν τον παροτρύνει να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία


ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ