Ο Ντιόγκο Κόστα έγινε... Ντουκαντάμ και η Πορτογαλία απέκλεισε με 3-0 στα πέναλτι τη Σλοβενία - Δείτε βίντεο

Ο Ντιόγκο Κόστα έγινε... Ντουκαντάμ και η Πορτογαλία απέκλεισε με 3-0 στα πέναλτι τη Σλοβενία - Δείτε βίντεο

Η Σλοβενία αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για την Πορτογαλία που είδε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει πέναλτι στο 105' - 'Ηρωας ο τερματοφύλακας της Πόρτο που έπιασε και τα τρία πέναλτι των Σλοβένων

MixCollage-02-Jul-2024-01-13-AM-6838
Πολλοί θα υπέθεταν πως ένα ματς Πορτογαλία - Σλοβενία σε νοκ-άουτ φάση EURO θα ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Ιβήρων. Η διαφορά ποιότητας άλλωστε είναι χαοτική, όμως κάθε 90λεπτο φροντίζει κάθε φορά να γράφει τη δική του ιστορία. Μια ιστορία που στη προκειμένη περίπτωση δεν είχε ήρωα τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά τον γκολκίπερ Ντιόγο Κόστα. Ο Κριστιάνο άλλωστε κατέρρευσε ψυχολογικά, ξέσπασε σε λυγμούς μετά το χαμένο πέναλτι της παράτασης, αλλά ήταν η ρώσικη ρουλέτα που θα του χάριζε πίσω το χαμόγελο στα χείλη. Με τον Ντιόγο Κόστα να αποκρούει και τις τρεις εκτελέσεις πέναλτι των Σλοβένων (μεταξύ αυτών και του Βέρμπιτς), η Πορτογαλία σώθηκε από δράμα και περισσότερα δάκρυα μετά το 0-0 κανονικής διάρκειας και παράτασης για να πέσει με τη Γαλλία στα προημιτελικά του EURO 2024.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2ej6nnz1k8h)


Αν και η Πορτογαλία μπήκε σχετικά ζεστά στην αναμέτρηση, προοδευτικά άρχισε να κατεβάσει ρυθμό. Στο 13΄απείλησε για πρώτη φορά με άστοχη προβολή του Μπρούνο Φερνάντες στο δεύτερο δοκάρι, όμως έπρεπε να φτάσουμε για να δούμε ξανά απειλητική στιγμή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κριστιάνο που πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Όμπλακ.

Κλείσιμο
Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Πορτογαλία άγγιξε το γκολ όταν ο Παλίνια με συρτό σουτ σημάδεψε το δοκάρι, όμως το μηδέν παρέμεινε ακέραιο. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο β΄μέρος, μιας μια προβλέψιμη και άνευρη Πορτογαλία είχε μεν τη μπάλα στα πόδια, αλλά πρακτικά δεν ήξερε τι να την κάνει απέναντι στους οργανωμένους Σλοβένους. Στο 55΄ο Κριστιάνο δοκίμασε πάλι να βρει δίχτυα με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά έπεσε πάνω στον Όμπλακ, όπως και στο 89΄όταν ο επιθετικός της Αλ Νασρ σημάδεψε τον Σλοβένο σε μοναδικό τετ-α-τετ!

Χαμένο πέναλτι ο Κριστιάνο και δάκρυα

Μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση μετά από τα πρώτα άγονα 90 λεπτά, εκεί όπου είχαμε... δράματα. Στο 103΄ο ρέφερι Ορσάτο έδειξε την άσπρη βούλα σε πτώση του Ζότα, ο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Όμπλακ μαζί με τη βοήθεια του δοκαριού τον νίκησε από τα έντεκα μέτρα!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2eiccthtptl)



Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κριστιάνο κατέρρευσε τελείως στο γήπεδο, λυγίζοντας σε κλάματα ενώ οι συμπαίκτες του προσπαθούσαν να τον παρηγορήσουν.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2eilsl1sy29)


Στα εναπομείναντα 15 λεπτά όλη η Πορτογαλία πίεζε για το γκολ, όμως εκείνη που το άγγιξε ήταν η Σλοβενία! Έπειτα από τραγικό λάθος του Πέπε, ο Σέσκο βρέθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ, όμως ο Ντιόγο Κόστα τον νίκησε με τα πόδια για να στείλει τον αγώνα στα πέναλτι.

Τα έπιασε όλα ο Ντιόγκο Κόστα, γκολ και απολογία από τον Κριστιάνο

Το τετ-α-τετ ωστόσο θα ήταν απλώς το... ορεκτικό για τον γκολκίπερ της Πορτογαλίας, μιας και στα πέναλτι κατάφερε κάτι μυθικό!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2eiw8ebuszl)


Ο Κόστα απέκρουσε και τις τρεις εκτελέσεις πέναλτι της Σλοβενίας με τρίτη και... φαρμακερή του Βέρμπιτς, έγινε ο πρώτος που το καταφέρνει σε EURO κι υπέγραψε την πρόκριση της ομάδας του. όσο για τον Κριστιάνο; Ευστόχησε στη δική του εκτέλεση και απολογήθηκε στους οπαδούς της Πορτογαλίας, σε ένα βήμα προς την δική του εξιλέωση σε ένα ματς που ξύπνησε αναμνήσεις... 2004.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2ejat4zpwqh)


Πορτογαλία (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Ντιόγο Κόστα, Νούνο Μέντες, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Κανσέλο, Παλίνια, Βιτίνια (65΄Ντιόγο Ζότα), Μπρούνο Φερνάντες, Ραφαέλ Λεάο (76΄Κονσεϊσάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Ρονάλντο

Σλοβενία (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιζόλ, Μπάλκοβετς, Έλσνικ (106΄Ίλισιτς), Τσέριν, Στογιάνοβιτς (86΄Βέρμπιτς), Μλακάρ (74΄Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Σέσκο, Σπόραρ (74΄Τσέλαρ)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες της φάσης των «16» του EURO 2024 έχουν ως εξής:

29 Ιουνίου

Ελβετία-Ιταλία 2-0
Γερμανία-Δανία 2-0

30 Ιουνίου

Αγγλία-Σλοβακία 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.)
Ισπανία-Γεωργία 4-1

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 1-0
Πορτογαλία-Σλοβενία 3-0 πέν. (0-0 κ.δ. και παρ.)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00
Αυστρία-Τουρκία 22:00





Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Αποχωρεί από την ενεργό πολιτική ο Δημήτρης Παπαδημούλης

«Παραμένει ικανός» - Η οικογένεια του Μπάιντεν τον παροτρύνει να παραμείνει στην κούρσα για την προεδρία


ΠΑΣΟΚ: Ήδη πέντε οι υποψήφιοι, το σκέφτονται «σοβαρά» η Διαμαντοπούλου και η Γιαννακοπούλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ