Euro 2024 - Ρονάλντο: «Το ποδόσφαιρο δίνει λύπη και χαρά, δεν τα παρατάω ποτέ»

Το σχόλιο του Πορτογάλου σούπερ σταρ για την πρόκριση της εθνικής ομάδας της χώρας του επί της Σλοβενίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν για ακόμη μία βραδιά ο πρωταγωνιστής της εθνικής Πορτογαλίας, έστω κι εάν αυτήν την φορά το πρόσημο δεν είναι ιδιαιτέρως θετικό. Ο CR7, ο οποίος πλέον βαδίζει στο 39ο έτος της ηλικίας του, προσπάθησε πολύ για να πετύχει ένα γκολ στον αγώνα των «16» του EURO 2024, με αντίπαλο την Σλοβενία, όμως δεν τα κατάφερε ούτε από την «άσπρη βούλα» στην παράταση, ενώ είχε και αρκετές χαμένες ευκαιρίες.



Τελικά, οι Ιβηρες προκρίθηκαν μετά την ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι (κ.α. και παρ. 0-0), χάρη στις τρεις (!) αποκρούσεις του Ντιόγκο Κόστα στις ισάριθμες πρώτες τρεις εκτελέσεις των Σλοβένων.



Και λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν «κρύφτηκε», εκφράζοντας πλήρως τα συναισθήματα του: «Η αρχική λύπη και η τελική χαρά, είναι αυτά που δίνει το ποδόσφαιρο. Είναι ανεξήγητες στιγμές, αλλά αυτό συμβαίνει. Θα μπορούσα να είχα δώσει προβάδισμα στην ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερα. Ολη την χρονιά δεν έχασα ούτε ένα πέναλτι και όταν το χρειαζόμουν περισσότερο, ο Όμπλακ το απέκρουσε. Είναι ένα συναίσθημα λύπης και χαράς ταυτόχρονα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η πρόκριση, η ομάδα το άξιζε. Η Σλοβενία πέρασε σχεδόν όλο το ματς αμυνόμενη. Συγχαρητήρια στην ομάδα και ειδικά στον τερματοφύλακά μας, ο οποίος έκανε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις. Ακόμη και οι πιο δυνατοί άνθρωποι έχουν τις... μέρες τους, στεναχωρήθηκα πολύ γιατί το χρειαζόταν η ομάδα. Θα έχουμε έναν δύσκολο αγώνα με την Γαλλία και θα πάμε στον... πόλεμο. Ποτέ δεν φοβήθηκα να αντιμετωπίσω τα πράγματα κατάματα και η παραίτηση είναι κάτι που δεν θα ακούσετε ποτέ να σχετίζεται με το όνομά μου. Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου EURO».


Ειδήσεις σήμερα:

Θύμα ξυλοδαρμού στο Χαλάνδρι είχε πέσει τον Σεπτέμβριο του '21 ο τοπογράφος που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό

«Εξαιρετική προβολή για τη χώρα μας»: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους Coldplay για το βιντεοκλίπ στο Ηρώδειο


Ποιος είναι ο 56χρονος κυβερνήτης της Καλιφόρνια που θέλουν οι Δημοκρατικοί να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr