Euro 2024: Η απέχθεια του Κούμαν για τους Γερμανούς και τα παράπονα για τα… τρένα

Euro 2024: Η απέχθεια του Κούμαν για τους Γερμανούς και τα παράπονα για τα… τρένα

Ο προπονητής της Εθνικής Ολλανδίας, που διεκδικεί σήμερα την είσοδο της στα προημιτελικά του Euro 2024 δεν τρέφει και τα καλύτερα αισθήματα για τους Γερμανούς διοργανωτές και φρόντισε να το υπενθυμίσει με παράξενο τρόπο

Koeman2
Η Ολλανδία επιθυμεί μετά από 36 χρόνια να στεφθεί και πάλι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο προπονητής των «οράνιε», Ρόναλτ Κούμαν, που ήταν τότε μέλος της ομάδας του μεγάλου Ρίνους Μίχελς που κατέκτησε τον τίτλο το 1988 δεν έχει κρύψει ουδέποτε την αντιπάθεια του απέναντι στους Γερμανούς.

Μετά τον νικηφόρο ημιτελικό εναντίον της οικοδέσποινας Γερμανίας (2-1) στο Euro του 1988 ο φωτογραφικός φακός τον είχε συλλάβει να κάνει μία άσεμνη χειρονομία: έχοντας τη φανέλα του Γερμανού Όλαφ Τον στα χέρια του και όντας ημίγυμνος προσποιήθηκε ότι χρησιμοποιεί το λάφυρο για να σκουπίσει τα οπίσθια του!

Bildschirmfoto_2024-07-02_um_11_31_18


Κλείσιμο
Οι Γερμανοί δεν του το συγχώρεσαν ποτέ και δυο χρόνια αργότερα, στο Μουντιάλ της Ιταλίας, στη φάση των «16» πήραν το αίμα τους πίσω. Eπικράτησαν, μετά από ένα επεισοδιακό ματς με μία αποβολή εκατέρωθεν (Φέλερ. Ράικαρντ), των Ολλανδών και στη συνέχεια κατέκτησαν στη Ρώμη το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τώρα ο Κόυμαν, που έχει μία έφεση στις εξερευνήσεις της ρινικής χώρας, βρήκε την ευκαιρία να τα «ξαναχώσει» στους Γερμανούς και δη στους γερμανικούς σιδηρόδρομους. Αφορμή είναι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια και το γεγονός ò,τι μετά τις εννιά το βράδυ κανένα τρένο δεν σταματά στο Βόλφσμπούργκ, έδρα των Ολλανδών κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Έτσι μετά τον αγώνα με την Αυστρία στο Βερολίνο, πέραν από την ήττα, είχε να διαχειριστεί και την γκρίνια των παιχτών του που έπρεπε να διανύσουν με το λεωφορείο μια απόσταση 230 χιλιομέτρων. «Οι Γερμανοί πολυδιαφημίζουν οτι η διοργάνωση έχει μακροβιώσιμο χαρακτήρα, αλλά δεν καταφέρνουν να βάλουν ένα τρένο μετά τις 9 το βράδυ. Αν είναι δυνατόν!», ανέφερε ο 61χρονος τεχνικός, φανερά ενοχλημένος.

Για τον αποψινό αγώνα εναντίον της Ρουμανίας (2/7, 19:00) ο Κούμαν προνόησε πάντως: η αποστολή ταξίδεψε με το αεροπλάνο στο Μόναχο εκπληρώνοντας τα γνωστά στερεότυπα περί ιπτάμενων Ολλανδών.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Αναζητούν απαντήσεις στη Μύκονο - Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ

Οι Κουτσολιούτσοι στη φυλακή, τα κατασχεμένα στα θύματα

Ινδία: Τουλάχιστον 107 οι νεκροί που ποδοπατήθηκαν σε θρησκευτική συνάθροιση Ινδουιστών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ