Η Γαλλία επιβίωσε στο θρίλερ του Αμβούργου επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Πορτογαλίας - Βίντεο

Η Γαλλία επιβίωσε στο θρίλερ του Αμβούργου επικρατώντας με 5-4 στα πέναλτι της Πορτογαλίας - Βίντεο

Μετά από 120 λεπτά χωρίς γκολ ο προημιτελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι - Ο Ζοάο Φέλιξ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, με τους Γάλλους να ευστοχούν και στις πέντε εκτελέσεις παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία

euro24-m
Από το ίδιο σημείο που αποκλείστηκε στο τελευταίο Euro, από το ίδιο σημείο που είδε το back to back Μουντιάλ να γλιστρά από τα χέρια της, κατάφερε να βρει το μονοπάτι της πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Euro 2024!

Σε ένα κακό - σε γενικές γραμμές - ματς η Γαλλία έμεινε για 120 λεπτά ισόπαλη με την Πορτογαλία (0-0), όμως στη διαδικασία των πέναλτι βρήκε τη δική της εξιλέωση και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του EURO 2024 (5-3), όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2hxprd8emll)


Κλείσιμο
Παράλληλα έκλεισε άδοξα το κεφάλαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός με έξι συμμετοχές, αλλά έμεινε χωρίς γκολ (και έτσι δεν έσπασε το ρεκόρ του γηραιότερου σκόρερ σε τελική φάση) στα γήπεδα της Γερμανίας και δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει τα EURO με μια κατάκτηση που θα σήμαινε τα πάντα για εκείνον. Έσπασε... τρελό ρεκόρ η Γαλλία των αυτογκόλ και των πέναλτι, που έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά χωρίς να έχει σκοράρει δικό της γκολ σε κανονική ροή αγώνα!

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2hxd2t1byyh)

Απόλυτη αλληλοεξουδετέρωση
Οι δύο «μονομάχοι» αρκέστηκαν σε ένα απόλυτα απογοητευτικό πρώτο 45λεπτο, με χαμηλό ρυθμό, δίχως δράση και με ελάχιστες καλές στιγμές. Ήταν φανερό πως βασικό τους μέλημα ήταν η ασφάλεια στα μετόπισθεν και η αλήθεια είναι πως αμφότερες πέρασαν το σχετικό τεστ, αφού τόσο ο Μενιάν, όσο και ο Κόστα ουσιαστικά παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τις εστίες του.

Στο 20' ο Πορτογάλος γκολκίπερ είπε «όχι» στο μακρινό σουτ του Τεό Ερναντέζ και ένα λεπτό μετά σταμάτησε το δυνατό γύρισμα του Εμπαπέ από τα αριστερά. Η ομάδα του Μαρτίνεθ ήταν αυτή που είχε την κατοχή και έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά δυσκολευόταν πολύ να γίνει επικίνδυνγ. Η καλύτερή της στιγμή ήρθε στο 42', όταν η εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες από ευνοϊκό σημείο πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Εκατέρωθεν φάσεις αλλά... παράταση
Στο δεύτερο μέρος πάντως, η κατάσταση χωρίς να... αλλάξει δραματικά, κάπως βελτιώθηκε και οι δύο αντίπαλοι φρόντισαν να καταστήσουν πιο ενδιαφέρον το αντάμωμά τους, γινόμενοι πιο ενεργητικοί και ψάχνοντας το γκολ. Στο 61' ο Μενιάν χρειάστηκε να φωνάξει «παρών» στο διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες μέσα από την περιοχή, ενώ στα καπάκια το σουτ του Κανσέλο δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά μετά ο Γάλλος γκολκίπερ βρέθηκε ξανά στο σωστό σημείο και σταμάτησε το μονοκόμματο τελείωμα του Βιτίνια μέσα από την περιοχή, μετά το γύρισμα του Λεάο.

Στη συνέχεια, ήταν σειρά των Μπλε να πάρουν την μπαγκέτα των ευκαιριών. Στο 66' ο Ντίας έκανε απίθανο τάκλιν στο σουτ του Κολό Μουανί από εξαιρετική θέση και τέσσερα λεπτά μετά ο Καμαβινγκά... κατάφερε να αστοχήσει ολομόναχος από την καρδιά της περιοχής, ενώ ο Ντεμπελέ στο 73' είδε το πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ του να περνάει μόλις άουτ.

Πορτογαλία και Γαλλία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν κάποιες τελευταίες απέλπιδες προσπάθειές τους προς την εκπνοή του ματς και αναγκαστικά... συμβιβάστηκαν με την ιδέα της παράτασης.

«Απόλυτοι» από την άσπρη βούλα και νικητές οι Γάλλοι
Στην παράταση, δεν άλλαξε το παραμικρό, παρά τις δύο καλές στιγμές των Πορτογάλων με Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέντες και η διαδικασία των πέναλτι δεν αποφεύχθηκε. Εκεί, οι Γάλλο αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, αφού Ντεμπελέ, Φοφανά, Κουντέ, Μπαρκολά και Ερναντέζ ευστόχησαν από την άσπρη βούλα και τιμώρησαν τον... μοιραίο Ζοάο Φέλιξ για να στείλουν τη χώρα τους στα ημιτελικά του EURO 2024.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d2hxtew0amqx)


Η διαδικασία των πέναλτι:
1-0 η Γαλλία - Ντεμπελέ
1-1 η Πορτογαλία - Ρονάλντο
2-1 η Γαλλία - Φοφανά
2-2 η Πορτογαλία - Μπερνάρντο Σίλβα
3-2 η Γαλλία - Κουντέ
Δοκάρι - Ζοάο Φέλιξ
4-2 Η Γαλλία - Μπαρκολά
4-3 η Πορτογαλία - Νούνο Μέντες
5-3 η Γαλλία - Τεό Ερναντές

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Οι πρώτες δηλώσεις Στάρμερ στη Ντάουνινγκ Στριτ: Η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη επανεκκίνηση

Μεσσηνία: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό στο beach bar του συζύγου της Φανής Χαλκιά στη Στούπα

Bρετανία: Η στιγμή της σύλληψης της δασκάλας που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δύο αγόρια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network