Τόνι Κρόος: Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του μετά το τέλος της καριέρας του - Το «ευχαριστώ», αλλά και η «συγγνώμη» στον Πέδρι

Τόνι Κρόος: Το αποχαιρετιστήριο γράμμα του μετά το τέλος της καριέρας του - Το «ευχαριστώ», αλλά και η «συγγνώμη» στον Πέδρι

Το τελευταίο του γράμμα ως ποδοσφαιριστής έγραψε ο Γερμανός μέσος, που αποσύρθηκε μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του - Δείτε βίντεο με τους Ισπανούς να περνάνε ένας-ένας να του δώσουν συγχαρητήρια για την καριέρα του

kroos12
Ο Μικέλ Μερίνο σκοράρει στο ίδιο γήπεδο με τον πατέρα του και πανηγυρίζει με τον ίδιο τρόπο 33 χρόνια μετά, και το γκολ αυτό σηματοδοτεί τη λήξη της καριέρας του Τόνι Κρόος.

Ο Γερμανός μέσος είχε ήδη ανακοινώσει πως η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο τελευταίος του σύλλογος και ήθελε κατά την επιστροφή του στην εθνική Γερμανίας να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, την κατάκτηση του Euro 2024.

Οι Ισπανοί είχαν αντίθετοι άποψη και με σκορ 2-1 μετά το τέλος της παράτασης ήταν εκείνοι που πέρασαν στα ημιτελικά, λίγο πριν περάσουν ένας-ένας για να σφίξουν το χέρι του Κρόος και να του εκφράσουν την εκτίμησή τους.

Κλείσιμο


Μερικές ώρες αργότερα, κατά το πρώτο του ξύπνημα μετά από «άπειρα» χρόνια που δεν θα πρέπει να σκεφτεί την ερχόμενη σεζόν, ο Τόνι Κρόος «μίλησε» μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media με ένα συγκινητικό μήνυμα στο οποίο ευχαρίστησε για τη στήριξη στο πρόσωπό του, ζήτησε πλήρη στήριξη του κόσμου προς τη «Νάσιοναλμανσαφτ» και κράτησε και μια συγγνώμη για τον Πέδρι, τον οποίο τραυμάτισε άθελά του στο 5ο λεπτό του προημιτελικού.

Αναλυτικά το γράμμα ενός εκ των ιστορικά καλύτερων μέσων που έχουν κοσμίσει τα γήπεδα:

«Στις 29 Σεπτεμβρίου χτύπησε το τηλέφωνό μου. Καλών: Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Αίτημα: Επιστροφή στην εθνική. Η πρώτη σκέψη στο κεφάλι μου: Δεν είμαι ηλίθιος. Πρώτη σκέψη στην καρδιά μου: Ναι, γ...ω το κέρατό μου. Κι όπως ξέρουμε όλοι, αποφάσισε η καρδιά.

Η πρώτη μου σκέψη σήμερα το πρωί, 6η Ιουλίου 2024: Είμαι χαρούμενος που τα κατάφερα. Παρά τη θλίψη και το κενό μέσα μου μετά το τελευταίο σφύριγμα χθες. Έβλεπα περισσότερα στην ομάδα από αυτά που είχαν δείξει κατά τα πρόσφατα χρόνια. Αλλά δεν περίμενα να είναι πιθανό, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το να έχουμε ρεαλιστικές ελπίδες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να είμαστε ξανά στα καλύτερά μας. Γι' αυτό είμαι υπερήφανος γι' αυτά που έχει καταφέρει αυτή η ομάδα. Και η Γερμανία μπορεί να ξανά βρεθεί εκεί. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους εσάς που κάνατε ιδιαίτερο αυτό το εντός έδρας Euro. Σας είδαμε, σας βιώσαμε, σας νιώσαμε.

Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη ζεστασιά που μου δείξατε τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν πολύ ιδιαίτερες στιγμές. Και τέλος, έχω ένα αίτημα: Τώρα που η Γερμανία ξανά βρήκε το χαμένο της παιδί, μην το αφήσετε να ξανά φύγει. Το ταξίδι αυτής της ομάδας συνεχίζεται. Γιατί μπορώ να σας διαβεβαιώσω για ένα πράγμα: Πρόκειται για ένα γκρουπ με σπουδαίους ανθρώπους που θα δώσουν τα πάντα για να είναι επιτυχημένοι.

Η Γερμανία είναι και πάλι κάποια.

Επίσης θα ήθελα να πω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Ζητώ συγγνώμη από τον Πέδρι και ελπίζω να είναι σύντομα καλά. Προφανώς και δεν είχα καμία πρόθεση να σε χτυπήσω. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και γενικά τα καλύτερα. Είσαι σπουδαίος ποδοσφαιριστής».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network