Η Ελβετία και η Αγγλία συμπληρώνουν απόψε (19.00) στο Ντισσελντορφ το παζλ των προημιτελικών, πριν πέσει η αυλαία με το ματς Τουρκία-Ολλανδία στο Βερολίνο.
Τα «λιοντάρια» του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα έχουν στις κερκίδες την βασιλική υποστήριξη, καθώς τον αγώνα θα παρακολουθήσει ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Γουίλιαμ. Είναι η δεύτερη φορά, μετά το ματς με τη Δανία στη φάση των ομίλων, που ο γιος του βασιλιά Κάρολου και δεδηλωμένος ποδοσφαιρόφιλος θα παρακολουθήσει δια ζώσης την αγγλική ομάδα.
Παρών στο ματς θα δώσει τελικά κι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, καθώς η UEFA τον τιμώρησε με χρηματικό πρόστιμο 30.000 € για την άσεμνη χειρονομία του στον αγώνα με τη Σλοβακία. Ήταν τέτοια η χαρά του άσου της Ρεάλ στο άκουσμα της ποινής που θεώρησε δέον να πάει να το γιορτάσει μαζί με τους γονείς του σε κοντινή πιτσαρία στην πολη Εrfurt της ανατολικής Γερμανίας. «Ήταν πολυ γενναιόδωρος», ανέφερε αργότερα η σερβιτόρα του καταστήματος.
Στο στρατόπεδο των Ελβετών επικρατεί ευφορία και αισιοδοξία πριν το ματς με τη φιναλίστ του τελευταίου Euro. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι ο διοπτροφόρος προπονητής της ομάδας Μουράτ Γιάκιν και τα γυαλιά του, τα οποία έχουν γίνει viral. «Έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες, κατι που δεν το περιμέναμε», ανέφερε στην ελβετική εφημερίδα BLICK ο υπεύθυνος πωλήσεων της εατειρείας «Götti», Φέλιξ Μορένο, που ικανοποιεί κάθε επιθυμία του φιλάρεσκου προπονητή.
Κλείσιμο
Πριν το ματς με την Ιταλία ο Γιάκιν επιυθυμουσε πιο ανοιχτόχρωμους φακούς, γιατί το Ολυμπιακό σταδιο του Βερολίνου είναι πιο σκοτεινό από άλλα γήπεδα. Σε χρόνο ρεκόρ η εταιρεία παρασκεύασε τους νέους φακούς και τους παρέδωσε πριν το ματς στον προπονητή, που οδήγησε την Ελβετία στη νίκη κόντρα στη squadra azzurra. Απομένει να δούμε αν απόψε τα γυαλιά του του προσφέρουν την κατάλληλη όραση για να δαμάσει τα λιοντάρια της Αγγλίας.