Στον ημιτελικό με ολική ανατροπή σε 6 λεπτά η Ολλανδία, 2-1 την Τουρκία - Δείτε τα γκολ

Προηγήθηκε στο 35' με τον Ακαϊντίν η Τουρκία αλλά αν και καλύτερη λύγισε από την Ολλανδία (70' Ντε Φράι, 76' Μουλντούρ, αυτογκόλ) - Με Αγγλία στον ημιτελικό

Με μεγάλη ανατροπή μέσα σε 6 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Ολλανδία έφερε τα πάνω κάτω με την Τουρκία, που είχε προηγηθεί στο 35΄, νίκησε 2-1 στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Βερολίνου κι έγινε η τελευταία ομάδα που συμπλήρωσε το πάζλ των ημιτελικών του Euro 2024.

Με τα γκολ των Ντε Φράι (70') και αυτογκόλ του Μουλντούρ (76') η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των αξιόμαχων Τούρκων και να πάρει το «εισιτήριο» για την τετράδα, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία, το βράδυ της 10ης Ιουλίου με το νικητή να περνά στο μεγάλο τελικό της προσεχούς Κυριακής (14/7).



Το ματς είχε πολύ γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημά του, με την Ολλανδία ν΄ απειλεί μόλις στο 1ο λεπτό με το σουτ του Ντεπάι μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ, ενώ στο 11' την ίδια τύχη είχε και το βολέ του Οζτσάν από μακρινή απόσταση.







Οι «οράνιε» έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τις διαθέσεις τους για να πάρουν τα ηνία στη μεσαία γραμμή και να πιέσουν τους Τούρκους, που από την πλευρά τους περίμεναν τους αντιπάλους τους πίσω από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή τους με προφανή στόχο να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.



Η διπλή ζώνη άμυνας της ομάδας του Μοντέλα και οι μικρές αποστάσεις στη διάταξη των παικτών της «μπλόκαρε» τους Ολλανδούς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη συνοχή τους και να μην μπορούν να βρουν κενούς διαδρόμους. Όσο περνούσε η ώρα, οι Τούρκοι όλο κι έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο και να απειλούν από τη δεξιά κυρίως πτέρυγα με τον Γκιουλέρ και τον Γιλντίζ.



Από ένα κόρνερ, μάλιστα, που κέρδισαν οι γείτονες στο 35΄, το οποίο εκτέλεσε ο Γκιουλέρ, ο προωθημένος Σαμέτ Ακαϊντίν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Τουρκία (1-0). Οι Ολλανδοί «πάγωσαν», με αποτέλεσμα στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους να κάνουν πολλά λάθη και να μην καταφέρουν ούτε μία φορά να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Γκιουνόκ!

Δοκάρι ο Γκιουλέρ, ανατροπή η Ολλανδία

Θα περίμενε κανείς ότι η Ολλανδία θα γινόταν πιο πιεστική από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο, ήταν τόσο καλά στημένη η Τουρκία από τον Μοντέλα, που όσες φορές οι παίκτες του Κούμαν επιχείρησαν να βρουν κάποιο κενό διάδρομο υπήρχε πάντα κάποιος αντίπαλος μπροστά του.

Στο 56', μάλιστα, λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0, με το απευθείας φάουλ του Γκιουλέρ να διώχνει όσο χρειαζόταν ο Φερμπρούχεν και στη συνέχεια η μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι.

Νέα καλή στιγμή για την Τουρκία στο 66' με την βολίδα του Γιλντίζ έξω από την περιοχή να απομακρύνει πάρα πολύ δύσκολα με γροθιές ο Φερμπρούχεν.

Τελικά η Ολλανδία, χωρίς να έχει τη μεγάλη φάση στο β΄ μέρος, έφτασε στην ισοφάριση στο 70ό λεπτό με την καρφωτή κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού της Ντε Φράι μετά από σέντρα ακριβείας του Ντεπάι.

Η ολική ανατροπή για τους «οράνιε» ήρθε στο 76' με τον Μουλντούρ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σουτ του Χάκπο (αρχικά η ΟΥΕΦΑ το χρέωσε στον Ολλανδό το γκολ).

Τεράστια διπλή ευκαιρία έχασε η Τουρκία στο 85' για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αρχικά με τον Ντε Φράι να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γιοκουσλού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ακτούρκογλου πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στα πεσμένα κορμιά των αμυντικών κι έφυγε κόρνερ.

Απίστευτη απόκρουση στο 90'+1 έκανε ο Φερμπρούχεν σε κοντινό σουτ του Γιλμάζ, σε μία πραγματικά απίθανη ευκαιρία για την ομάδα του Μοντέλα.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Σίμονς, Ακέ, Φαν Ντάικ - Τοσούν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντούμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (73' Φαν ντε Φεν), Σχάουτεν, Σίμονς (87' Ζίρκζι), Ρέιντερς (73' Φέερμαν), Μπερχβάϊν (46' Βέγκχορστ), Χάκπο, Ντεπάι (87' Φρίμπονγκ)

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Μουλντούρ (82' Τσελίκ), Ακαϊντίν (82' Τοσούν), Μπαρτακτσί, Καντιόγλου, Όζκαν (77' Γιοκουσλού), Αϊχάν (89' Κιλίτσου), Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ (77' Ακτούρκογλου), Γκιουλέρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος το Euro 2024 για τον Πέδρι μετά το μαρκάρισμα του Κρόος


Επεισόδιο Κασσελάκη με τον πρώην οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ - Κριτική από Ραγκούση, Γεροβασίλη,
Θεοχαρόπουλο


Ουγγαρέζος για Μενεγάκη: Είναι «σκυλί» στη δουλειά, μαμά και ασπίδα για όποιον προστατεύει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr