Euro 2024: Ο Ρίο Φέρντιναντ αναρωτιέται «πού είναι οι ρατσιστές τώρα» μετά την πρόκριση της Αγγλίας

Το ποστάρισμα του πρώην παίκτη της εθνικής Αγγλίας για την ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά, αλλά τις προηγούμενες ημέρες είχε εισπράξει πολύ ρατσιστσικό μίσος

Η Αγγλία είναι κάκιστη στο Euro 2024, αλλά είναι στα ημιτελικά. Οι εμφανίσεις της μέχρι σήμερα μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι, αλλά στο τέλος κανείς δεν θα θυμάται ότι ήθελε να... βγάλει τα μάτια του κατά τη διάρκεια των αγώνων εάν το τρόπαιο «πάει σπίτι του».

Μέχρι να φτάσει στους «4» στο σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ασκήθηκε πολλή και δικαιολογημένη κριτική. Ειδικά στον Άγγλο τεχνικό και... λίγα είπαν για αυτό το συνονθύλευμα που παρουσιάζει στα γήπεδα της Γερμανίας, ασχέτως αν η πορεία συνεχίζεται ακόμη. Ωστόσο από το βράδυ του Σαββάτου στο Νησί πανηγυρίζουν και για την ώρα το κλίμα δεν θα χαλάσει.

Ανάμεσα σ' αυτούς που προφανώς είχαν να πουν κάτι, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν πως από αυτό βγάζει το «ψωμάκι» του τα τελευταία χρόνια, ήταν ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος με ένα απλό tweet αναρωτήθηκε για το πού βρίσκονται τώρα όλοι εκείνοι που τις προηγούμενες ημέρες έκαναν ρατσιστικές επιθέσεις στους μαύρους ποδοσφαιριστές των Άγγλων, σαν να έφταιγε το χρώμα του δέρματός τους για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις.

«Πού είναι οι ρατσιστές τώρα; Κατά πάσα πιθανότητα πανηγυρίζουν ακόμα», το tweet του Φέρντιναντ.



Για το ταλαντούχο γκρουπάκι, παράλληλα, έκανε ένα πολύ ωραίο σχόλιο ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, ο Άλαν Σίρερ. «Πίεση; Ποια πίεση; Η πίεση είναι για τα λάστιχα. Μιλάμε για μια διαφορετική γενιά, δεν νιώθουν πίεση. Πόση αυτοπεποίθηση είχαν... Είχαν πίστη. Βρήκαν με κάποιον τρόπο την ενέργεια για να στείλουν εαυτόν στα ημιτελικά», είπε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr