Όταν ο Μέσι έκανε μπάνιο τον μπέμπη Γιαμάλ - Η ιστορία της φωτογραφίας

H εφημερίδα είχε φωτογραφήσει τον Λιονέλ Μέσι με τον τότε πέντε μηνών Λαμίν Γιαμάλ για ημερολόγιο της Μπαρτσελόνα - Ήταν ντροπαλός ο Λιονέλ, θυμάται η φωτογράφος

Μια ωραία ιστορία έβγαλε στο ... φως ο πατέρας του Λαμίν Γιαμάλ, του νέου αστεριού της Μπαρτσελόνα που κάνει θραύση με την Εθνική Ισπανίας στο Euro 2024. 

Ο Γιαμάλ που είναι μόλις 16 ετών και είναι βασικός και αναντικατάστατος στην Ισπανία ήταν από τα γεννοφάσκια του δίπλα σε ποδοσφαιριστές. Ο πατέρας του δημοσίευσε προ ημερών μια φωτογραφία με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει μπάνιο τον μόλις 5 μηνών γιο του. 

Η φωτογράφιση έγινε τον Δεκέμβριο του 2007 από την καταλανική εφημερίδα "Sport". Ο πατέρας του Γιαμάλ, που είναι μικρότερος πέντε χρόνια από τον Πέπε της Πορτογαλίας, δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά όλα βγήκαν στο φως. 



Το 2007, η «Sport» ετοίμασε ένα φιλανθρωπικό ημερολόγιο σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα και τη UNICEF, η οποία ήταν χορηγός των «μπλαουγκράνα» εκείνη την εποχή. Το ημερολόγιο κυκλοφόρησε το 2008 και ταα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πήγαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της UNICEF και διαφόρων ΜΚΟ σε όλη την Καταλονία

Ο Γιαμάλ επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλά μωρά. Ήταν μόλις 5 μηνών. Τον έβαλαν μέσα σε μια μικρή πλαστική μπανιέρα και ο Λιονέλ Μέσι που ήταν τότε μόλις 20 ετών τον έκανε μπάνιο. 



Όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν φωτογραφηθεί με ένα μωρό και για τον Μέσι το μωρό ήταν ο Γιαμάλ. Γιατί ο Μέσι εμφανίζεται να κάνει μπάνιο το μωρό; Επειδή ο φωτογράφος είχε κάνει μπάνιο την κόρη του πριν φύγει από το σπίτι και σκέφτηκε ότι θα ήταν ένας καλός τρόπος να τραβήξει μια διαφορετική φωτογραφία.

«Ήταν μια δύσκολη φωτογραφία», θυμάται η φωτογράφος Joan Montfort στην συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο του «The Athletic». «Ο Μέσι είναι ακόμα ντροπαλός σήμερα αλλά τότε ήταν πολύ πιο ντροπαλός.  Είχε άγχος που βρέθηκε αγκαλιά με ένα μικρό μωρό και μπροστά του είχε μια πλαστική λεκάνη με νερό. Στην αρχή, δεν υπήρχε μεγάλη αλληλεπίδραση. Ήταν δύσκολο για όλους. Αλλά σιγά σιγά το βρήκαμε και έγινε μια πολύ καλή φωτογραφία» συμπλήρωσε η φωτογράφος. 

Στην φωτογράφιση συμμετείχε και η μητέρα του Γιαμάλ η οποία βοηθάει τον Μέσι στο ... έργο του. Η φωτογράφος σχολίασε για την πρόοδο του Γιαμάλ: «Είναι κάτι απίστευτο. Τότε, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το μωρό θα ήταν αυτό που είναι τώρα – και δεν μπορούσατε να ξέρετε ότι ο Μέσι θα γινόταν αυτός που έγινε. Μιλάμε για το 2007. Τότε ο Μέσι μόλις ξεκινούσε στην Μπάρτσα. Το πεπρωμένο παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα πράγματα».

Τον Δεκέμβριο του 2007, ο Μέσι είχε ήδη κερδίσει δύο τίτλους La Liga και ένα Champions League. 

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη: «Ήταν σαν αδέρφια» - Σε σοκ οι οικογένειες θύματος και δράστη στην Κρήτη

Βρετανικές εκλογές - Politico: Οι υποσχέσεις του Brexit δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, τι θα κάνουν οι Εργατικοί

Φρίκη στην Ιταλία: Δολοφόνησε τον αδελφό του, τον αποκεφάλισε και πέταξε το κεφάλι από το μπαλκόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr