Euro 2024: Αντιδράσεις στην Αγγλία για τον ορισμό του Γερμανού διαιτητή Τσβάιερ στον ημιτελικό με Ολλανδία

Euro 2024: Αντιδράσεις στην Αγγλία για τον ορισμό του Γερμανού διαιτητή Τσβάιερ στον ημιτελικό με Ολλανδία

Ο Γερμανός διαιτητής, που ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον ημιτελικό της Τετάρτης (10/7) στο Ντόρτμουντ, είχε τιμωρηθεί στο παρελθόν με έξι μήνες αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο, λόγω εμπλοκής του σε στημένους αγώνες

Tsvaier
Την ώρα που οι Γερμανοί είναι έξαλλοι με τον Άγγλο διαιτητή Άντονι Τέιλορ και την UEFA για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Κουκουρέγια στον προημιτελικό με την Ισπανία, στην Αγγλία υπάρχει έντονος εκνευρισμός για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να ορίσει τον Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ στον ημιτελικό  του Euro 2024 με την Ολλανδία (10/7).

Όχι ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν έχει προηγούμενα με τα «τρία λιοντάρια», ούτε έχει αδικήσει κάποια αγγλική ομάδα, ωστόσο έχει καταδικαστεί το μακρινό 2005 για την εμπλοκή του στο περίφημο σκάνδαλο Χόιζερ (όπου ο συγκεκριμένος διαιτητής αποδείχθηκε ότι είχε ολόκληρο κύκλωμα στημένων αγώνων) και είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό!

Ο Τσβάιερ που εκείνη την εποχή ήταν επόπτης (βοηθός διαιτητή) σε αγώνας της Β' Εθνικής είχε πάρει 300 ευρώ από τον διαιτητή της αναμέτρησης Βούπερταλ - ερασιτέχνες Βέρντερ Βρέμης για το θεσμό του Κυπέλλου προκειμένου οι γηέδούχοι να μην... κινδυνεύσουν να δεχθούν φάσεις από τους αντιπάλους τους. Το ποσό είναι πραγματικά αστείο, ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Χόιζερ έγινε γνωστό ότι ο (τότε) 26χρονος διαιτητής είχε αποκομίσει περισσότερα από 2 εκατομμυρίων ευρώ που εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του.

4034253
Ο Χόιζερ κατά τη διάρκεια της δίκης του.
Κλείσιμο


Ο Τσβάιερ παρόλο που παραδέχθηκε ότι πληρώθηκε από τον Χόιζερ δεν είχε επιπλέον συνέπειες, όμως για τους Άγγλους το γεγονός ότι... αναρριχήθηκε στη διαιτητική πυραμίδα έχοντας καταδικαστεί, θεωρήθηκε τεράστια έκπληξη και σκαλίζοντας παραπάνω το θέμα ανακάλυψαν ότι το 2021 ο Τζουντ Μπέλιγχαμ (που τότε αγωνιζόταν στη Ντόρτμουντ) είχε επιτεθεί κατά του Τσβάιερ μετά τον αγώνα με τη Μπάγερν Μονάχου που έληξε 2-3 υπέρ των Βαυαρών.

Η Μπορούσια με το σκορ 2-2 ζήτησε πέναλτι που δεν έδωσε ο Τσβάιερ, αλλά ο τελευταίος έδειξε την άσπρη βούλα λίγο αργότερα θεωρώντας ότι έκανε χέρι ο Χούμελς.

 «Υπάχουν πολλές αποφάσεις στον αγώνα που χωρούν συζήτηση. Ωστόσο όταν δίνεις αυτό το ματς, το κορυφαίο του γερμανικού πρωταθλήματος σ' έναν διαιτητή που έχει τιμωρηθεί για χειραγώγηση αγώνων τι περιμένεις», είπε στις δηλώσεις του μετά το ματς ο Βρετανός σταρ ο οποίος τιμωρήθηκε τελικά με 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Bell_Dilosis


Ο Τσβάιερ πάντως είναι γνωστός και στο ελληνικό κοινό καθώς έχει διευθύνει και αγώνες της Super League 1, ήταν επίσης το 2019 όταν ο διαιτητής του τελικού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 στο ΟΑΚΑ...

4800705


... ενώ φέτος βρέθηκε στο Καραϊσκάκη για τον δεύτερο ημιτελικό του Conference League όπου ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 την Άστον Βίλα και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

6215519



Ειδήσεις σήμερα:

Airbnb: Ενοικιάζονται ένα εκατομμύριο κλίνες, έρχονται αλλαγές στα μέτρα από τον Σεπτέμβριο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης εκβιαστών του δήμου Αθηναίων

Πρώτη απόφαση για υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι στην Ελλάδα - Γυναίκες είχαν υιοθετήσει κοριτσάκι στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ