EURO 2024, Ισπανία-Γαλλία: Σήμερα ο πρώτος ημιτελικός

Στις 22:00 (ΕΡΤ1) το πρώτο ζευγάρι για την πρόκριση στον τελικόι του Euro 2024

Γαλλία και Ισπανία θα βρεθούν αντιμέτωπες στην «Allianz Arena» του Μονάχου (22:00 - ΕΡΤ1HD) για ένα εισιτήριο στον μεγάλο τελικό του EURO 2024. Oι Ιβηρες απέναντι στους Μπλε, σε μια αναμέτρηση που προσελκύει εκατομμύρια βλέμματα.

Ο πρώτος ημιτελικός του EURO 2024 έφερε αντιμέτωπες δύο από τις ισχυρότερες ομάδες της διοργάνωσης. Η Ισπανία «έσβησε» το όνειρο της Γερμανίας στη παράταση και η Γαλλία απέκλεισε την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο στα πέναλτι.

Η ομάδα του Ντε λα Φουέντε με απίθανη κεφαλιά στο 120' προκρίθηκε στα ημιτελικά του EURO 2024 και άφησε εκτός διοργάνωσης την οικοδέσποινα Γερμανία. Με το «χρυσό» γκολ ο Μικέλ Μερίνο σαν από μηχανής θεός έστειλε τους Ίβηρες στην τετράδα για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση και πέμπτη συνολικά. Ωστόσο, ο Ισπανός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον Πέδρι, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο, αλλά και τον Καρβαχάλ εξαιτίας καρτών. Η Ισπανία του Ντε Λα Φούεντε βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ και είναι η μόνη ομάδα που έχει κερδίσει και τους πέντε αγώνες μέχρι στιγμής.



Στον αντίποδα, η Γαλλία του Ντεσάν προβληματίζει επιθετικά, με την πρόκριση κόντρα στην Πορτογαλία να έρχεται στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Χωρίς γκολ σε κανονική ροή οι Μπλε, οι οποίοι χάρη στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, αλλά και στην ευστοχία από την άσπρη βούλα βρίσκονται στους «4». Είναι χαρακτηριστικό πως οι Μπλε μετρούν περισσότερα από 50 σουτ στο τουρνουά, χωρίς όμως να έχουν βρει δίχτυα.



Γαλλία και Ισπανία έχουν αναμετρηθεί 36 φόρες, με τους Ιβηρες να έχουν το πάνω χέρι. Η τελευταία τους συνάντηση ήταν στις 10 Οκτωβρίου του 2021 στον τελικό του Nations League, όπου οι Μπλε επικράτησαν 2-1.

Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Υψηλόβαθμη υπάλληλος του υπ. Πολιτισμού στα μέλη του κυκλώματος που πουλούσε προστασία σε καταστηματάρχες

Άγριο ξύλο με Ζούμπατς και Σάριτς σε κλαμπ της παραλιακής - Τους επιτέθηκαν και υπερασπίστηκαν τους εαυτούς τους, λένε οι Κροάτες

Κινέζος φέσωσε με 3.500 ευρώ ιδιοκτήτη ακινήτου Airbnb για τηλεφωνικές κλήσεις μέσω internet
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr