Euro 2024: Το πρωτοσέλιδο «No Pasarán» από την «L' Equipe» μετά τις εκλογές, για τον ημιτελικό Ισπανία - Γαλλία

Η κορυφαία γαλλική αθλητική εφημερίδα συνδέει τον σημερινό ημιτελικό κόντρα στη «ρόχα» με το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα

Στον απόηχο των εκλογών στη Γαλλία και τη μεγάλη ανατροπή του μετώπου της Αριστεράς κόντρα στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς, η χώρα ετοιμάζεται να ζήσει έναν μεγάλο ημιτελικό για το Euro 2024 κόντρα στο -βάσει απόδοσης- μεγάλο φαβορί, την Ισπανία.

Έτσι η «L' Equipe» αποφάσισε να συνδυάσει τα δύο θέματα με πρωτοσέλιδο στο οποίο έχει βασικό τίτλο την αντιφασιστική φράση «No Pasarán» (μτφ.«Δεν θα περάσουν») και είχε χρησιμοποιηθεί από τη θρυλική «πασιονάρια», Ντολόρες Ιμπαρούρι με τη σημαντική δράση κατά τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, απέναντι στις εθνικιστικές δυνάμεις του Φρανθίσκο Φράνκο στην πολιορκία της Μαδρίτης. Μετά την επικράτησή του οι δυνάμεις του Φράνκο απάντησαν με το σλόγκαν «Hemos pasado» που σημαίνει «Περάσαμε».

Σημειώνεται ότι μετά τις εκλογές δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές της Γαλλίας που εξέφρασαν τη χαρά και την ανακούφισή τους για την ιστορική ανατροπή του Β' γύρου.

Δείτε το... αντιφασιστικό πρωτοσέλιδο της «L' Equipe»:



Ο μεγάλος ημιτελικός ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 και η μετάδοσή του θα γίνει από την ΕΡΤ1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr